Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

je żeli to jest aktualny temat to już ci mówię kolego , też miałem z tym zacięcie musisz najpierw odkręcić tą osłonę od licznika i ją zdjąść , ona jest na dwóch śrókach są widoczne nad licznikem , kiedy ją zdemontujesz z lewej strony kierownicy będziesz miał dwie śrubki trzymającę obudowę przełącznika odkręć je i delikatnie odegnij z lewej str. ten plastik jest na zatrzaskach i wtedy wyskoczy ci całość tzn ten przełącznik i kratka od nawiewu na szybę .Mocowanie jej ponownie jest w odwrotnej kolejności pozdro Paweł

witam tez wymieniałem włącznik świateł mijania jeżeli o taki chodzi . Po prostu podważyłem go od spodu cieniutkim śrubokrętem i podciągałem do siebie .powodzenia.

• 2 tygodnie później...

a ja mam inne pytanie. Ostatni jak włączyłem światła to ten przełącznik zaczoł jakoś tak ciężko chodzić. Już nie jest tak płynnie jak wcześniej. Wszystko działa ale boje się że coś tam w środku się zepsuło i że jakieś spięcie mi się zrobi. Miał ktoś taki problem :)

a ja mam inne pytanie. Ostatni jak włączyłem światła to ten przełącznik zaczoł jakoś tak ciężko chodzić. Już nie jest tak płynnie jak wcześniej. Wszystko działa ale boje się że coś tam w środku się zepsuło i że jakieś spięcie mi się zrobi. Miał ktoś taki problem :)

wyciagnij moze wlacznik tak jak wczesniej ktos napisal i zobacz czy cos jest nie tak ;)

a ja mam taki problemik ziołem się za tuningowanie tego światełka z wymianą na Leda lecz przypadkiem go zepsułem wiec pojechałem na szrocie zakupić nowy zn się używany

ja miałem stary taki bez tego potencjometru i założyłem od omegi z potencjometrem światła wszystkie sa lecz nie mam teraz podświetlania tablicy rozdzielczej i oco tu biega pozdrawiam.... :/

nie mam teraz podświetlania tablicy rozdzielczej i oco tu biega

... wyjmij ten włącznik i zajrzyj głębiej - coś nie podpiąłeś ...

• 4 tygodnie później...

haha koleżo miałeś rację wyjąłem go iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

rany wyskoczyła mi ta cała wtyczka i ledwie co to było podłączone rozebrałem to jeszcze raz skleiłem i normalnie mnie oświeciło teraz mam super efekt bo zamiast żarówek wstawiłem leda niebieskie i czerwone i jestem zachwycony juz mam zamówienia u kumpli na osiedlu taka małą rzecz a cieszy pozdrawiam :wesoly:

Poprawiłem ort/rafaln1