Skocz do zawartości

Corsa C- ma ocynk???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Chce zmienić corse B na jej młodsza siostre czyli model "C" 5 drzwiowa :wesoly:

1) czy corsy C maja ocynk na blachcach???

2) jaki polecacie mi silniczek- tylko benzynka- od razu 1.0 odpada :cry:

robie rocznie około 40 tys, wiekszość to trasa, chce benzynke z myśla o LPG

3) czy ewentualnie corsy C maja jakies słabe punkty: np tak jak w modelu B podłużnice,

klapy rdzewiejace itp itd

https://forum.opel24.com/topic/24136-corsa-c-ma-ocynk/

Gość maniek140189

Wiem że tylko benzyna Cię interesuje, ale ja bym na Twoim miejscu myślał o 1.7 DTI (czy coś) bo spala bardzo mało i nie musisz co jakiś czas serwisować gazu, a różnie to bywa (wiem bo mam) :wesoly:

https://forum.opel24.com/topic/24136-corsa-c-ma-ocynk/#findComment-136013

• 2 tygodnie później...

Jak chcesz benzynke to polecam 1.2 mimo ze może się wydawać ze taka mała pojemność nie może być elastyczna to pozytywnie mnie zadziwił szczególnie w wakacje kiedy to spokojnie załadowanym autem w 4 osoby+bagaże dawało się wyprzedzać na 5 no i ma rozrząd na łańcuchu. 1.4 ma pasek więc jeden koszt odpada. Ale nie mówię nie silnikowi 1.4 nie miałem z nim styczniości choć 90 koni w takim lekkim aucie jak corsa kusi, może w przyszłości. A co do wad to z moich doświadczeń to Elektryka czasem potrafi spłatać figla choć nie są to jakieś uciążliwe awarie i zazwyczaj w powypadkowych to się objawia np. u mnie był problem z wypinającymi się zegarami przez co mogą wyskakiwać błedy Imobilaisera ale wystarczy rozebrać i wyciągnąć zegary i po prostu mocniej je wepchnąć. No i sławetny problem z wybierakiem biegów. A tak Corsa C to bardzo przyzwoite auto

https://forum.opel24.com/topic/24136-corsa-c-ma-ocynk/#findComment-133836

• 5 miesięcy temu...

Witam!!!

Chce zmienić corse B na jej młodsza siostre czyli model "C" 5 drzwiowa :wesoly:

1) czy corsy C maja ocynk na blachcach???

2) jaki polecacie mi silniczek- tylko benzynka- od razu 1.0 odpada :wesoly:

3) czy ewentualnie corsy C maja jakies słabe punkty: np tak jak w modelu B podłużnice,

jesli chodzi o blachy maja ocynk a opel dawal na te modele 12 gwarancje blachy ze nie bedzie rdzewiec ale sa takie modele ktore rdzewieja a dlaczego bo byly wypadkowe lub zrobione tanim kosztem czyli duzo szpachli i kiepski lakiernik wjec jesli trafisz na taki egzeplasz to mozesz miec problem za jakis czas

slabe punkty to takie ze literek ma malo koni ja posiadam literka wlasnie ale nie nazekam malo pali przy jezdzie 80 90 km/h na calym baku po trasie zrobilem 900 km pojemnosc baku 45l wjec przelicz sobie czy warto mocniejsza jednostke a jesli chodzi o gaz podobno sa problemy i cos stale siada ale to juz twoja sprawa 10 malo pali i gazu nie oplaca sie zakladac wjec jesli chodzi o 1 litr to ja osobiscie nie nazekam i polecam malo awaryjny i ekonomiczny wjec jest oky jedyny mankament to ten lancuszek rozrzadu slychoc ale jak go wymienisz w kaplecie to pojezdzisz 50 tysi bez problemu i nie bedzie go tak slychac glosno a zeby bylo oky to niestety trzeba dbac ote sprawy :shock: pozdrawiam mam nadzieje ze uda ci sie znalesc dobry egzeplasz bo jesli chodzi o auta to trudno taki znalesc

https://forum.opel24.com/topic/24136-corsa-c-ma-ocynk/#findComment-86172

czy corsy C maja ocynk na blachcach???

tak ma pełen ocynk...

tylko benzynka- od razu 1.0 odpada

1,4 zdecydowanie skoro jeżdzisz tylko trasy to 1,2 moze być zbyt słaby...

nie rozumiem kupna w takim wypadku benzyniaka i pakowania do niego gazu prościej kupic sobie 1,7dti albo cdti praktycznie bezproblemowe silniki...

tak jak w modelu B podłużnice,

generalnie nic nie rdzewieje jeśli auto nie było rozbite i słano zrobione czasem gdzieś może sie pojawić jakiś ślad korozji ale to normalka i praktycznie każde auto tak może mieć...

https://forum.opel24.com/topic/24136-corsa-c-ma-ocynk/#findComment-86170