Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

GrzeSiek i Boxter.

Przy naszych drogowcach (ale i brudnych drogach) to jest naprawdę dobra decyzja.

Prędzej czy później się przekonacie (choć wolałbym żeby nikt nie musiał). :wesoly:

https://forum.opel24.com/topic/2456-brudz%C4%85cy-si%C4%99-szybko-samoch%C3%B3d/page/2/#findComment-339124

Gość Anonymous
Ja smołę przecieram rozpuszczalnikiem nitro i szybko i elegancko schodzi. :wesoly:

Mam założone do swojego kombi oryginalne chlapacze na przód i na tył. Trzeba uważać w okresie zimowym by ich gdzieś "nie zgubić". Latem faktycznie może troszkę mniej samochód się brudzi, ale w przypadku mojego ciemnego metalicznego granatu, choć mam "odchylenie" na tym punkcie - trudno samochód utrzymać w należytej czystości. Jeśli zaś chodzi o usuwanie wszelkiego lepiącego świństwa z lakieru samochodowego - polecam wszystkim: 1. wymyć dokładnie samochód,

2. użyć BENZYNY LAKOWEJ (wszystko ładnie schodzi - koszt ok. 5zł w Castoramie),

3. nawoskować miejsce czyszczenia.

Pozdrawiam

RADEK

https://forum.opel24.com/topic/2456-brudz%C4%85cy-si%C4%99-szybko-samoch%C3%B3d/page/2/#findComment-339097

Gość Anonymous
Ja smołę przecieram rozpuszczalnikiem nitro i szybko i elegancko schodzi. :(

Mam założone do swojego kombi oryginalne chlapacze na przód i na tył. Trzeba uważać w okresie zimowym by ich gdzieś "nie zgubić". Latem faktycznie może troszkę mniej samochód się brudzi, ale w przypadku mojego ciemnego metalicznego granatu, choć mam "odchylenie" na tym punkcie - trudno samochód utrzymać w należytej czystości. Jeśli zaś chodzi o usuwanie wszelkiego lepiącego świństwa z lakieru samochodowego - polecam wszystkim: 1. wymyć dokładnie samochód,

2. użyć BENZYNY LAKOWEJ (wszystko ładnie schodzi - koszt ok. 5zł w Castoramie),

3. nawoskować miejsce czyszczenia.

Pozdrawiam

RADEK

Mówi się że kto ma srebrne autko to je myje sam a czarne (ciemne) to jego kierowca :wesoly:

https://forum.opel24.com/topic/2456-brudz%C4%85cy-si%C4%99-szybko-samoch%C3%B3d/page/2/#findComment-339074