Skocz do zawartości

Zapowietrzający się zbiornik paliwa opel astra 1,6 1994 r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

mam mały problem z moją asterką. kłopoty ze zbiornikiem paliwa zaczęły się w zeszłym roku , jadę sobie a tu nagle samochód staje i nic dziwnego w tym gdyby nie to że paliwa jest 1/2 zbiornika . po kilku minutach wkurzania się co się popsuło ponowna próba i cud sam się naprawił , po kilku kilometrach znowu to samo w końcu coś mnie tchnęło po kilku próbach żeby odkręcić wlew paliwa a tu takie ssanie jak by cały zbiornik się skurczył. najlepsze jest to że każdy mechanik mówi że to coś innego . pompa dobra nie trzeba naprawiać a po jednej z napraw " mechanika " ze zbiornika dobiega pisk buczenie czy jak tam to można nazwać a co na to mechanik jakiś filtr węglowy ok znalazłem coś tam pod prawym błotnikiem i dalej piszcz, zciągnełem dwa przewody powietrzne które prowadzą do filtra o którym mowa wyżej nie piszczy i o dziwo samochód jeździ i tu nagle po przejechaniu kilkuset kilometrów znowu to samo nadmieniam że przewodów nie zakładałem z powrotem . pomocy zbiornik skurczył mi się już o ok 7 litrów!:wink:!:beer:!!!!help

https://forum.opel24.com/topic/24655-zapowietrzaj%C4%85cy-si%C4%99-zbiornik-paliwa-opel-astra-16-1994-r/

Zapchany lub zaciśnięty wężyk od odpowietrzania zbiornika. Wężyk idzie ze zbiornika do obudowy wlewu paliwa. Trzeba to udrożnić i po kłopocie.

ok spróbuję jutro tylko nie wiem czy to jest jakiś sens bo oba przewody które idą do obudowy wlewu paliwa są zdjęte od wielu kilometrów!:lol:

nie jest przygnieciony do wlewu paliwa idą dwa przewody jeden dmuch powietrze a drugi zasysa i na obu jest to wyczuwalne po przyłożeniu palca

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 22:04 ]

no i oczywiście wszyscy specjaliści mechanicy od boleści i tez nikt nie wie jak sobie z tym problemem poradzić