Gość Anonymous Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam, od razu z góry chciałbym przeprosic jesli juz ten temat był poruszany, ale mimo moich poszukiwań nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na mój problem. 1. Pierwsza sprawa dotyczy silnika, auto cięzko odpalić, niekiedy trzeba 3 razy podgrzać świece aby zapaliło, po zapaleniu bardzo głośno chodzi,słychać dziwne stukanie , i ma niskie obroty a z rury wydobywa sie czarny dym;/ po przegazowaniu tak pod 1,5 tys hałas ustaje, natomiast z rury wciąż wydobywa się lekki jakby biały lub niebieski dym;/ co może być przyczyna? Gdy silnik sie zagrzeje przestaje juz dymic na wolnych obrotach. 2. Druga sprawa dotycząca silnika, podczas jazdy, po mocniejszym depnięciu pedału gazu zostawiam za sobą smuge dymu, bardzo widoczna w nocy, jakbym zasłone dymna robił, autko nie bierze nic oleju, wszystkie płyny okej więc myśle ze nei powinna to byc wina turbo, autko ma moc, nic sie nie dzieje, nie traci jej i dobrze sie zbiera tylko ten dym;/ Czy pierwszy i drugi problem moze byc winą wtrysków??Czy jest cos innego co mogłoby to powodowac?I czy jest jakis sposób zeby dokładnie sprecyzowac ten problem, bo nie chce polegac na mechanikach bo wiadoma rzecz ze ludzie chca zarobic i chetnie wymieniliby mi z połowe rzeczy w silniku:) 3. problem dotyczy dmuchawy, a bardziej tego ze srodkowych nawiewów na desce leci zawsze zimne powietrze, mimo ze ustawiony nawiew jest na ciepło to z kazdej leci ciepłe, natomiast ze srodkowej zawsze lodowate, jakby łapało powietrze z zewnatrz? Za każda pomoc z góry wielkie dzięki:)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/24702-problemy-astra-f-17-td-oplowski/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barteklodz Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 1. olej z zaworów najprawdopodobniej 2. za dużo paliwa, mało powietrza, turbina nie pompuje 3. ten typ tak ma, chociaż o dziwo zmieniłem silnik i mam kurka wodna ciepłe powietrze ze środkowych kratek   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/24702-problemy-astra-f-17-td-oplowski/#findComment-130847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 1.no tak olej z zaworów, ale czy wtedy oleju by nie ubywało;/a cały czas trzyma taki sam poziom mimo ze od wymiany przejechałem 4500 km już wiem ze jak uszczelniacze zaworów robiłem w audi to olej po prostu litrami mi ubywał 2. Turbina raczej pompuje bo autko chodzi jak burza(oczywiście na swoje mozliwości), mało powietrza, hmm tys km do tyłu zmieniany był filtr pow., no a za duzo paliwa to już pewnie wina wtryskiwaczy?? tylko czy na 100% one same mogą powodować to??   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/24702-problemy-astra-f-17-td-oplowski/#findComment-130545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi