Skocz do zawartości

zimny silnik po odpaleniu dusi go przez jakis niedługiokres

Rekomendowane odpowiedzi

koledzy pomuszcie cos dolega mojej corsie ale co? a wiec objaw jest taki ze odpalam silnik.. jest wszystkopieknie obroty itp ok.. ruszam.. przejade kawałeczek.. i zaraz dodaje gazu a ona niechce jechac dusi ja tak jak by brakowało jej paliwa.. po wcisnieciu sprzegła i dodaniu gazu.. zbiera sie na obraty.. po takiej 2wu krotnej przegazówie autko normalnie jedzie w czym jest problem?? cos tam czytałem o przepływomierzu ale nie do konca jestem pewien czy to to prosze o pomoc....

https://forum.opel24.com/topic/24723-zimny-silnik-po-odpaleniu-dusi-go-przez-jakis-nied%C5%82ugiokres/

nie podpinałemgo pod komputer bo nie mam takiej mozliwosci ale kontrolka sie nie pali wsumie dzis zaoserwowałem ze jak np jade na 3 biegu i tak nagle mu depne w palnik.. to idzie tak do 4 tys obrotów a potem go zamuli właczy sie na chwile własnie ta pomaranczowa konrolka i zaraz zgasnie tylko ze to mogło byc od paliwa bo wlałem na jakiejs stacji której nieznałem dotankowałem mu na sheluu pokjezdziłem tro0che podeptałem go i idzie normalnie.. . a to na pewno przeplywomierz jest mozna na tym jezdzic czy lepiej wymienic.. odrazu?

nie podpinałemgo pod komputer bo nie mam takiej mozliwosci. a to na pewno przeplywomierz jest mozna na tym jezdzic czy lepiej wymienic.. odrazu?

Napewno! Jeździć można ale sam zauważyłeś jak depnołeś to lipa i tak z dnia na dzień gożej.

Jak kontrolka CHEK się zapaliła to i błędy w kompie są.

Gdybyś podpioł to zobaczysz co pokaże.

Może pokazać EGR, sondę, przepływomierz a to wszystko z jednego uszkodzonego elementu.

Zły skład mieszanki i takie objawy.

czyli czo mówisz ze lepiej wymienic... ten przeplywomierz zeby nie uszkodził egr albo sondy ??

Nie napisałem że przepływomierz uszkodzi EGR lub sondę!

To ma wpływ na ekonomię jazdy na pracę silnika.

Przy uszkodzonym przepływomierzu masz ograniczenia w silniku.

Poszukaj i poczytaj na ten temat było pisane.

Moim zdaniem przepływomierz do wymiany nie stosuj zamianników!

Gość zajaccc.kuba

kolerzy a teraz mam takie objawy wsiadam rano do auta zapalam poodpaleniu chwile swieci sie pomaranczowa kontrolka od silnika zaraz gasnie.. obroty skacza... 1,5 tys schodza do 0,8 i tak go dławi wtedy podgazuje go .. chwilke rusze jak go dławi dalej jak jade to sprzegło przegazówa i jedzie to sa objay tego przepływomierza czy jeszcze czegos innego??

kolerzy a teraz mam takie objawy wsiadam rano do auta zapalam poodpaleniu chwile swieci sie pomaranczowa kontrolka od silnika zaraz gasnie.. obroty skacza... 1,5 tys schodza do 0,8 i tak go dławi wtedy podgazuje go .. chwilke rusze jak go dławi dalej jak jade to sprzegło przegazówa i jedzie to sa objay tego przepływomierza czy jeszcze czegos innego??

Od obrotów jest silnik krokowy a od nierównej pracy przy zimnym silniku przepływomierz.

Czy wymieniłeś chociaż jeden element?

Jak coś wymienisz to dopiero zacznij dalej pytać. :wesoly:

• 2 tygodnie później...

miałem podobne objawy i zdecydowałem się na wymianę przepływomierza na kraft (co o nim sądzicie ?) mam nadzieję że to rozwiąże problem, gdyż po odłączeniu silnik ładnie wchodził w obroty

miałem podobne objawy i zdecydowałem się na wymianę przepływomierza na kraft (co o nim sądzicie ?) mam nadzieję że to rozwiąże problem, gdyż po odłączeniu silnik ładnie wchodził w obroty

Nie znam.

Ja zmieniłem na orginał. :beer: