Gość jacek87 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 powodow slabego odpalania moze byc kilka oprocz swiec zarowych, moga byc wtryskiwacze do wymiany, moze rozrzad sie prosi wymiany, moze sie cofac paliwo, moze rozrusznik nie da rady krecic,moze akumulator jest juz slaby, a moze kompresja jest bardzo kiepska i silnik prosi sie remontu, najlepiej jechac sprawdzic kompresje, kosztuje to mniej wiecej 40 zl, a bedziesz wiedzial, w jakim stanie masz silnik, jak kupilem swoja astre, to tez na zimnym silniku ledwo odpalala, wymienilem akumulator, zaczela palic lepiej, ale dalej trzeba bylo na zimnym chwile krecic, okazalo sie, ze rozrusznik byl do roboty   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25243-opel-astra-i-17-diesel-bez-turbiny/page/2/#findComment-124341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek87 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 powodow slabego odpalania moze byc kilka oprocz swiec zarowych, moga byc wtryskiwacze do wymiany, moze rozrzad sie prosi wymiany, moze sie cofac paliwo, moze rozrusznik nie da rady krecic,moze akumulator jest juz slaby, a moze kompresja jest bardzo kiepska i silnik prosi sie remontu, najlepiej jechac sprawdzic kompresje, kosztuje to mniej wiecej 40 zl, a bedziesz wiedzial, w jakim stanie masz silnik, jak kupilem swoja astre, to tez na zimnym silniku ledwo odpalala, wymienilem akumulator, zaczela palic lepiej, ale dalej trzeba bylo na zimnym chwile krecic, okazalo sie, ze rozrusznik byl do roboty   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25243-opel-astra-i-17-diesel-bez-turbiny/page/2/#findComment-125841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam Panowie ponownie Wielkie dzięki dla wszystkich za sugestie co do mojego Asterixa I 1,7 diesel bez turbo. Co do przebiegu to nie stwierdzony bo z trzeciej ręki ale podejrzewam że poniżej 200 tyś nie schodzi nie ma cudów przy tak starym aucie, . Swiece żarowe dają iskre jak sprawdzałem kablem co do pompy wtryskowej to została w pełni ostatnio uszczelniona o czym zapomniałem ostatnio napisać oraz zostały wymienione filtry. Niestety ale podejrzewam w najgroszym wypadku słabą kompresje lub w najlepszym wypadku lejące wtryskiwacze choć jakiś mądrala mechanik twierdzi że przyczyną dymienia na czarno i utrata mocy to nie koniecznie wtryski czy tez kompresja ale np brudny lub nie sprawny zawór recyrkulacji spalin , czy w tym modelu ( opel astra I 1,7 diesel 93r.) jest w ogóle taki zawór? [ Dodano: Sro Lis 18, 2009 17:36 ] kolega kicaj pyta o to czy rozrząd jest na pasku czy na łańcuchu , nie mam pojęcia szczerze mówiąc , to używaka takze rozrząd musze wymienic tak czy innaczej jak najszybciej no ale załóżmy że rorząd jest już marnej jakosci to czy to miało by jaki kmowiek wpływ na dymienie na czarno? nie sądze , zresztą zaden mechanik z którym gadałem nie podejrzewał rozrządu 95% mechaników objawy dymienia i utraty mocy kojarzy z lejącymi wtryskami 5% ze słabą kompresją i jeszcze jeden koleś mechanik wspomnial o tym zaworze recyrkulacji spalin takze gdzie trzech polaków tam 5 zdań Aha jeszcze jedno panowie , bardzo ważna uwaga!! Nie ma takiej mozliwosci żeby ktoś ( przynajmniej u mnie w kraku) sprawdził mi kompresje za 30 zł jak tu którys z kolegów wycenił . 30 zł ? być może ale za jeden cylinder a cylindrów jest 4 do tego twierdzą że trzeba wyjąć wtryskiwacze ( no bo podobno trzeba je wyjąc aby zmierzyc kompresje)i za to niektórzy cenili te usługe jeszcze wyzej   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25243-opel-astra-i-17-diesel-bez-turbiny/page/2/#findComment-124297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam Panowie ponownie Wielkie dzięki dla wszystkich za sugestie co do mojego Asterixa I 1,7 diesel bez turbo. Co do przebiegu to nie stwierdzony bo z trzeciej ręki ale podejrzewam że poniżej 200 tyś nie schodzi nie ma cudów przy tak starym aucie, . Swiece żarowe dają iskre jak sprawdzałem kablem co do pompy wtryskowej to została w pełni ostatnio uszczelniona o czym zapomniałem ostatnio napisać oraz zostały wymienione filtry. Niestety ale podejrzewam w najgroszym wypadku słabą kompresje lub w najlepszym wypadku lejące wtryskiwacze choć jakiś mądrala mechanik twierdzi że przyczyną dymienia na czarno i utrata mocy to nie koniecznie wtryski czy tez kompresja ale np brudny lub nie sprawny zawór recyrkulacji spalin , czy w tym modelu ( opel astra I 1,7 diesel 93r.) jest w ogóle taki zawór? [ Dodano: Sro Lis 18, 2009 17:36 ] kolega kicaj pyta o to czy rozrząd jest na pasku czy na łańcuchu , nie mam pojęcia szczerze mówiąc , to używaka takze rozrząd musze wymienic tak czy innaczej jak najszybciej no ale załóżmy że rorząd jest już marnej jakosci to czy to miało by jaki kmowiek wpływ na dymienie na czarno? nie sądze , zresztą zaden mechanik z którym gadałem nie podejrzewał rozrządu 95% mechaników objawy dymienia i utraty mocy kojarzy z lejącymi wtryskami 5% ze słabą kompresją i jeszcze jeden koleś mechanik wspomnial o tym zaworze recyrkulacji spalin takze gdzie trzech polaków tam 5 zdań Aha jeszcze jedno panowie , bardzo ważna uwaga!! Nie ma takiej mozliwosci żeby ktoś ( przynajmniej u mnie w kraku) sprawdził mi kompresje za 30 zł jak tu którys z kolegów wycenił . 30 zł ? być może ale za jeden cylinder a cylindrów jest 4 do tego twierdzą że trzeba wyjąć wtryskiwacze ( no bo podobno trzeba je wyjąc aby zmierzyc kompresje)i za to niektórzy cenili te usługe jeszcze wyzej   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25243-opel-astra-i-17-diesel-bez-turbiny/page/2/#findComment-125797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Tzw zawór zawór recyrkulacji spalin ERG podajże jeśli sie myle prosze poprawić niewystępuje w tym silniku. Pozdrawiam i życze by były to tylko wtryski;)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25243-opel-astra-i-17-diesel-bez-turbiny/page/2/#findComment-124280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Tzw zawór zawór recyrkulacji spalin ERG podajże jeśli sie myle prosze poprawić niewystępuje w tym silniku. Pozdrawiam i życze by były to tylko wtryski;)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25243-opel-astra-i-17-diesel-bez-turbiny/page/2/#findComment-125780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Panowie w tym modelu ( opel astra I 1,7 diesel silnik DR 93 rocznik) jednak występuje zawór recyrkulacji spalin i to własnie on a nie wtryskiwacze oraz słaba kompresja był przyczyną kopcenia na czarno oraz słabej mocy, wystarczyło 10 minut aby mechanik zlikwidował problem kopcenia i słabej mocy w kazdym razie dzieki wszystkim za sugestie co do przyczyny a samochód zrobiłem w ciągu 25 minut i tutaj polecam z czystym sumieniem : AUTO SERVICE MAREK CIESIELSKI KRAKÓW zajmuje się głównie dieslami i koleś kocha to co robi , osobiscie ze mną przejechał sie autem i sam zrobił przy tym zaworze koleś jest na prawde rzetelny POLECAM Ciesielskiego marcinKR   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25243-opel-astra-i-17-diesel-bez-turbiny/page/2/#findComment-124020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Panowie w tym modelu ( opel astra I 1,7 diesel silnik DR 93 rocznik) jednak występuje zawór recyrkulacji spalin i to własnie on a nie wtryskiwacze oraz słaba kompresja był przyczyną kopcenia na czarno oraz słabej mocy, wystarczyło 10 minut aby mechanik zlikwidował problem kopcenia i słabej mocy w kazdym razie dzieki wszystkim za sugestie co do przyczyny a samochód zrobiłem w ciągu 25 minut i tutaj polecam z czystym sumieniem : AUTO SERVICE MAREK CIESIELSKI KRAKÓW zajmuje się głównie dieslami i koleś kocha to co robi , osobiscie ze mną przejechał sie autem i sam zrobił przy tym zaworze koleś jest na prawde rzetelny POLECAM Ciesielskiego marcinKR   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25243-opel-astra-i-17-diesel-bez-turbiny/page/2/#findComment-125520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi