Gość Pablo_306 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam, mam Corse B silnik 1.0, od pewnego czasu mam podobny problem jak wy. Szczególnie po dłuższych trasach nie chce odpalić i muszę poczekać ok 1h aż silnik się schłodzi i łaskawie zapali. Na komuterze wskazał mi błędy czujnika połozenia wału korbowego oraz przepływomierza powietrza. Mechanicy uznali, że winny na 99% jest czujnik położenia wału. Dzisiaj jadę na wymianę czujnika i mam nadzieję że problem zniknie. W sytuacjach awarayjnych tzn. kiedy musiałem dojechać na czas i auto musiało zadziałać odpalałem je na wrzuconym biegu. W moim przypadku sposób był skuteczny ale nie polecam bo mozna zarżnać skrzynię biegów!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25283-silnik-gasnie-kiedy-chce-problem-z-odpaleniem/page/2/#findComment-123121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_306 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam, mam Corse B silnik 1.0, od pewnego czasu mam podobny problem jak wy. Szczególnie po dłuższych trasach nie chce odpalić i muszę poczekać ok 1h aż silnik się schłodzi i łaskawie zapali. Na komuterze wskazał mi błędy czujnika połozenia wału korbowego oraz przepływomierza powietrza. Mechanicy uznali, że winny na 99% jest czujnik położenia wału. Dzisiaj jadę na wymianę czujnika i mam nadzieję że problem zniknie. W sytuacjach awarayjnych tzn. kiedy musiałem dojechać na czas i auto musiało zadziałać odpalałem je na wrzuconym biegu. W moim przypadku sposób był skuteczny ale nie polecam bo mozna zarżnać skrzynię biegów!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25283-silnik-gasnie-kiedy-chce-problem-z-odpaleniem/page/2/#findComment-124621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi