Gość Anonymous Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam wszystkich Panów, którzy ze chcą zwrócić uwagę na mój problem W Poprzednim temacie opisywałam swój problem polegający na tym: 1/ Odpaliłam samochód, przejechałam kilka metrów, ciągle słysząc wysokie obroty silnika- więc przekręciłam kluczyk- aby go zgasić. Zgasiłam go- i samochód już nie odpalił 2/ Wziełam akumulator z samochodu- naładował go sąsiad i dolał wody w domu, poładował całą noc- wsadziłam do samochodu- samochód z powrotem odpalił jednak... Nadal świeciła się kontrolka od akumulatora... Odpalając samochód zatrybił od razu- ale przy jeździe -piszczał ciagle pasek klinowy, po czym jak nie przegazowałam samochodu- to spadały obroty silnika i czasami gasł. Gdy przegazowałam go kontrolka od akumulatora - gasła i samochód normalnie jechał Zaznaczę jeszcze, że nie działa w ogóle radio w samochodzie. I cały czas - nawet jak pojezdże z 30 minut -od czasu do czasu piszczy ten pasek i w ogóle nie przełącza mi na gaz własnie Ile może kosztować naciągnięcie tego paska klinowego ? i czy to w ogóle może to być to ? Pojechałam do mechanika- okazało się, że masy nie było - przełącznik gazu piszczał od tego, że nie było masy, i samochód niby gasł od akumulatora. Wróciłam od mechanika- jakby nigdy nic- samochód działał normalnie przez całą drogę. 2 dni był nie odpalany, znowu wsiadam - okazuje się, że kontrolka akumulatora nadal się świeci, samochód odpalił- jednak nadal się to świeci. Przejechałam jakieś z 2 km- kontrolka zgasła- samochód jechał normalnie. Tylko pojawił się kolejny problem- że samochód już nie chce jechać na gazie- okropnie się zamulił niby jedzie nie chce się przyspieszyć, wręcz zwalnia. Jestem już głupia na to wszystko- u mechanika było ok.. wyjechalam i znowu klapa.. Co to moze być ? Kolejny problem... Samochód miał wyregulowany gaz, wymieniony pasek, naciągnięty, wymienioną uszczelkę pod silnikiem Jadę samochodem.. nagle zapala mi sie kotrolka od alternatora oraz jednocześnie od akumulatora. Po całym zdarzeniu nr 1 - spalił mi się bezpieczenik w radiu- wymieniony.. radio chodzi ok.. Teraz nagle gdy daje kierunkowskaz czy w prawo czy w lewo- sygnał kierunkowskazu robi się przyspieszony i nagle jak nacisne na pedał hamulca- kontrolka zielona od kierunkowsazku świeci- jednak nie mryga już. patrzyłam na te zjawisko z zewnątrz... i jak ta kontrolka świeci - ale nie mryga.. automatycznie robi sie "choinka" ze świateł.. a wiec mrygają wszystkie.. Ludzie mówią mi o jakiejś masie-- .jednak ja nie mam pojecia co to jest? i gdzie ja mam tego szukac? przyczyny całej ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25332-akumualtor-masa-choinka-ze-%C5%9Bwiate%C5%82-kontrolna-alternatora/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam wszystkich Panów, którzy ze chcą zwrócić uwagę na mój problem W Poprzednim temacie opisywałam swój problem polegający na tym: 1/ Odpaliłam samochód, przejechałam kilka metrów, ciągle słysząc wysokie obroty silnika- więc przekręciłam kluczyk- aby go zgasić. Zgasiłam go- i samochód już nie odpalił 2/ Wziełam akumulator z samochodu- naładował go sąsiad i dolał wody w domu, poładował całą noc- wsadziłam do samochodu- samochód z powrotem odpalił jednak... Nadal świeciła się kontrolka od akumulatora... Odpalając samochód zatrybił od razu- ale przy jeździe -piszczał ciagle pasek klinowy, po czym jak nie przegazowałam samochodu- to spadały obroty silnika i czasami gasł. Gdy przegazowałam go kontrolka od akumulatora - gasła i samochód normalnie jechał Zaznaczę jeszcze, że nie działa w ogóle radio w samochodzie. I cały czas - nawet jak pojezdże z 30 minut -od czasu do czasu piszczy ten pasek i w ogóle nie przełącza mi na gaz własnie Ile może kosztować naciągnięcie tego paska klinowego ? i czy to w ogóle może to być to ? Pojechałam do mechanika- okazało się, że masy nie było - przełącznik gazu piszczał od tego, że nie było masy, i samochód niby gasł od akumulatora. Wróciłam od mechanika- jakby nigdy nic- samochód działał normalnie przez całą drogę. 2 dni był nie odpalany, znowu wsiadam - okazuje się, że kontrolka akumulatora nadal się świeci, samochód odpalił- jednak nadal się to świeci. Przejechałam jakieś z 2 km- kontrolka zgasła- samochód jechał normalnie. Tylko pojawił się kolejny problem- że samochód już nie chce jechać na gazie- okropnie się zamulił niby jedzie nie chce się przyspieszyć, wręcz zwalnia. Jestem już głupia na to wszystko- u mechanika było ok.. wyjechalam i znowu klapa.. Co to moze być ? Kolejny problem... Samochód miał wyregulowany gaz, wymieniony pasek, naciągnięty, wymienioną uszczelkę pod silnikiem Jadę samochodem.. nagle zapala mi sie kotrolka od alternatora oraz jednocześnie od akumulatora. Po całym zdarzeniu nr 1 - spalił mi się bezpieczenik w radiu- wymieniony.. radio chodzi ok.. Teraz nagle gdy daje kierunkowskaz czy w prawo czy w lewo- sygnał kierunkowskazu robi się przyspieszony i nagle jak nacisne na pedał hamulca- kontrolka zielona od kierunkowsazku świeci- jednak nie mryga już. patrzyłam na te zjawisko z zewnątrz... i jak ta kontrolka świeci - ale nie mryga.. automatycznie robi sie "choinka" ze świateł.. a wiec mrygają wszystkie.. Ludzie mówią mi o jakiejś masie-- .jednak ja nie mam pojecia co to jest? i gdzie ja mam tego szukac? przyczyny całej ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25332-akumualtor-masa-choinka-ze-%C5%9Bwiate%C5%82-kontrolna-alternatora/#findComment-125296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość huri_khan Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Lepiej sprawdź alternator czy czasami regulator nie padł albo jeszcze mostek prostowniczy.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25332-akumualtor-masa-choinka-ze-%C5%9Bwiate%C5%82-kontrolna-alternatora/#findComment-123598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość huri_khan Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Lepiej sprawdź alternator czy czasami regulator nie padł albo jeszcze mostek prostowniczy.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25332-akumualtor-masa-choinka-ze-%C5%9Bwiate%C5%82-kontrolna-alternatora/#findComment-125098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 witam . potwierdzam zdanie przedmówcy sprawdzić alternator ,ostatnio miałem podobny przypadek podczas jazdy zrobiła mi się choinka na wyświetlaczu .po zatrzymaniu samochodu odpalił ale świeciła się kontrolka ładowania-radio też przestało działać i wspomaganie kierownicy wysiadło .poszły diody w alternatorze .   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25332-akumualtor-masa-choinka-ze-%C5%9Bwiate%C5%82-kontrolna-alternatora/#findComment-123335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 witam . potwierdzam zdanie przedmówcy sprawdzić alternator ,ostatnio miałem podobny przypadek podczas jazdy zrobiła mi się choinka na wyświetlaczu .po zatrzymaniu samochodu odpalił ale świeciła się kontrolka ładowania-radio też przestało działać i wspomaganie kierownicy wysiadło .poszły diody w alternatorze .   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25332-akumualtor-masa-choinka-ze-%C5%9Bwiate%C5%82-kontrolna-alternatora/#findComment-124835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrussss89 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Moja rada poprosic kogoś żeby wsiadł do auta zapalił wszystkie możliwe światła a pani w tym czasie porusza stykami które do chodzą do tylnich lamp..może nie styka i się zwarcie robi..u mnie to pomogło wystarczyło po wciskać dalej te złączki. A co do kontrolki alternatora to: 1.Naciąg paska 2.Sprawdzenie napięcia na aku oraz na alternatorze(czy ładuje) Śmiem wątpić w ten regulator napięcia..moim zdaniem plus gdzieś dotyka ramy auta i z tad mogą być zwarcie.. Co do gazu..hmm..mogą być zapchane przewody od gazu albo filtr stąd te objawy..   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25332-akumualtor-masa-choinka-ze-%C5%9Bwiate%C5%82-kontrolna-alternatora/#findComment-123328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrussss89 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Moja rada poprosic kogoś żeby wsiadł do auta zapalił wszystkie możliwe światła a pani w tym czasie porusza stykami które do chodzą do tylnich lamp..może nie styka i się zwarcie robi..u mnie to pomogło wystarczyło po wciskać dalej te złączki. A co do kontrolki alternatora to: 1.Naciąg paska 2.Sprawdzenie napięcia na aku oraz na alternatorze(czy ładuje) Śmiem wątpić w ten regulator napięcia..moim zdaniem plus gdzieś dotyka ramy auta i z tad mogą być zwarcie.. Co do gazu..hmm..mogą być zapchane przewody od gazu albo filtr stąd te objawy..   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25332-akumualtor-masa-choinka-ze-%C5%9Bwiate%C5%82-kontrolna-alternatora/#findComment-124828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi