Skocz do zawartości

trudności podczas odpalania i nierówne obroty poraz "n&

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od pewnego czasu mam kłopoty z odpaleniem asterki (X16SZ). Jeśli silnik jest zimny to zapala za ok. 4 razem. Jak już zatrybi to chodzi chwilę i gaśnie. Zeby w miarę bez trudu jechać muszę poczekać ok 3 min. Jeśli silnik jest już ciepły to ma nierówne obroty i czasami potrafi zgasnąć. Wymieniłem już czujnik temperatury i nic. Nie wiem o co kaman.

https://forum.opel24.com/topic/25581-trudno%C5%9Bci-podczas-odpalania-i-nier%C3%B3wne-obroty-poraz-n/

Gość Anonymous

Sprawdź świece w jakim sa stanie jak sa zaolejone to świeca do wymiany jak sa okey to tak jak kolega pisze zdejmujesz fajke idaca do aparatu zapłonowego z cewki przykladasz leciutko niedotykajac bolca a ktos kreci silnikiem powinien ci impuls przeskakiwac ciagle i o tej samej intesywnosci

Gość Anonymous

Właśnie najlepsze jest to że iskra jest dobra. Tak sobie myślałem że może coś z doprowadzeniem paliwa nie tak jest. Co o tym myślicie?

Gość Anonymous

A jak jedziesz jest wszytko okey??...za te nierowne obroty na biegu jalowym to by mi podchodzily pod uszkodzony silniczek krokowy.

Gość boss pdk

witajcie podłącze się bo mam podobny problem czarooo zobacz jak u ciebie jest z wtryskiwaczem u mnie leje niemiłosiernie i ja w tym wypatruje usterki ale nie jestem własnie pewien

Gość Anonymous

Sprawdzałem jak to wygląda przy zespole wtryskiwacza i jest dosyć mokro z tyłu tam gdzie idą 2 kabelki do wtrysku. I teraz pytanie jak to zlikwidować? Trzeba się za to brać bo jak przyjdą mrozy to nie będzie jazda.

Gość tony1231

mam opel astra 1,6 16V ecotec 101 ps rok 1998

od pewnego czasu auto nie ma swojej mocy muli się .

jak go odpale to silnik sie trzęsie rura wydechowa buczy i pierdzi .

A gdy jadę auto od czasu do czasu gaśnie

POMOCY bo to nie jazda

Gość boss pdk

czaroo ale mi chodziło czy bardzo ci leje wtryskiwacz czy idzie tylko mgiełka tak jak powinno byc.

[ Dodano: Czw Gru 03, 2009 17:01 ]

tony1231 trochę nie ten temat ale u ciebie moze pompa paliwowa , przewody WN , świece . poszukaj na ten temat w innych postach