Skocz do zawartości

trudności podczas odpalania i nierówne obroty poraz "n&

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marcin84

A jak powinna wyglądać ta mgiełka z wtryskiwacza. Ja też mam problemy z jazdą na benzynie w zakresie niskich obrotów. Odkręciłem gruche (silnik C16NZ) i patrzyłem jak pracuje wtryskiwacz. Rozpyla on niby paliwo w kształcie stożka, ale ne jest to taka mgiełka jak we wtryskiwaczu diesla, tylko daje się zauważyć pojedyncze kropeli. Czy to tak ma być, czy powinna być idealna mgiełeczka?. Dodam jeszcze że jak chodzi na wolnych obrotach to paliwo z wtryskiwacza rozlewa się na przepustnicę zanim zostaje zassane.

Gość andrzej_m55

jak chodzi na wolnych obrotach to paliwo

z wtryskiwacza rozlewa się na przepustnicę zanim zostaje zassane.

on jest szmelc

(silnik C16NZ)

wpisz to do profilu w przyszłości nie będziesz musiał mówić jaki masz silnik

Gość marcin84

Czyli powinna być mgiełeczka. A ma ktoś może zdjęcie rozpylanego paliwa z wtryskiwacza benzynowego, albo link do filmika z tym? Muszę go trochę przegonić na benzynie to może puści. Lałem już specifik i bez rewelacji.

Gość boss pdk

ma iść mgiełka delikatna a nie krople jakby padał deszcz u n mnie właśnie strasznie leje a jak dodam dużo gazu to już masakra więc wtryskiwacz mam na pewno do wymiany tylko czy on jest też winien temu że odpala z rana za 4-6 razem to nie wiem właśnie więc z twego opisu marcin84 też będzie do wymiany

Gość marcin84

Bardzo możliwe że nie możesz z rana odpalić bo ci zalewa silnik, albo wogóle nie podaje paliwa. Może przed pierwszym odpaleniem niech ktoś kręci rozrusznikiem, a ty patrz na wtryskiwacz.

U mnie trochę właśnie jakby deszczyk padał, ale jak przygazuje to pyli już dobrze, przynajmniej tak mi się wydaje.

No nic będziemy walczyć.

Gość Anonymous

Podajze chodzi ci o przewody podcisnienia...sprobuj odlaczyc na 10 min kleme + to zrestartuje kompa i podlacz z powrotem i zobacz jak sie bedzie zachowywal...a kiedy filtr paliwa wymieniales

Gość Anonymous

Podajze chodzi ci o przewody podcisnienia...sprobuj odlaczyc na 10 min kleme + to zrestartuje kompa i podlacz z powrotem i zobacz jak sie bedzie zachowywal...a kiedy filtr paliwa wymieniales

Właśnie taką wiksę już robiłem dwa razy i nic nie pomogło, a filtr paliwa wymieniany ok 2 miesiące temu. Jutro zobaczę jak mi wtryskiwacz zapodaje paliwo bo może faktycznie zalewa.

[ Dodano: Wto Gru 08, 2009 15:12 ]

Właśnie dzisiaj sprawdziłem wtryskiwacz i nie ma tzw. mgiełki tylko jakby mały deszczyk. Z rana mocno leje na przepustnicę. Chyba tu trzeba upatrywać przyczyny.

Gość marcin84

Ja ze swoich obserwacji powiem, że pojeździłem jeden dzień na benzynie. Wszystko chodziło ok. Zadnego zamulania, mysle sobie, że wtryskiwacz się odblokował. Ale jak spowrotem zacząłem jeździć na gazie to nieraz znowu załapie muła na benznie tak do 2000 obr. Pewnie jak więcej pojeżdze na LPG bdzie to co przedtem. Jeszcze może przyjrze się emulacji lambdy bo nieraz jak jadę ze zwolnionym pedal_e gazu to wywali mi checka.

A może ktoś wie, gdzie w łódzkim czyszczą wtryskiwacze ultradźwiękami.