Gość themarvin Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam, Na wstępie zaznaczam, że mam pełną świadomość odkurzania posta, jednak lepsze to niż zakładanie nowego wątku... a więc do rzeczy, Kupiłem na alledrogo zestaw elektrycznych szyb: podnośniki, przełączniki, wiązki. Chodzą mi po głowie pytania, na które odpowiedzi udało mi się znaleźć wybiórczo i do tego szczątkowo, chciałbym usystematyzować wiedzę: 1) Zajrzałem dziś do bezpieczników i w miejscu bezpiecznika 10tego (mam wersję astry z 28 bezp - 1996r) jest wpięty 30A, więc czy to już świadczy o tym, że mam wiązkę do szyb w drzwiach? (poniżej zamieszczam zdjęcie skrzynki) Dodam że mam centralny zamek. 2) Co to w ogóle znaczy że wiązka już jest? że podepnę tylko kostki od silnika podnośnika, przełączników i już? cały montaż elektryki? 3) dowiedziałem się/ wyczytałem, że stary - wajhowy moduł podnoszenia szyby jest zanitowany. więc wystarczy je rozwiercić, wyjąć i przynitować nowy, z silnikiem? 4) po czym poznać czy silniki mają sterownik (domykanie) - wyczytałem, że muszą mieć czarną puszeczkę... Z góry dziękuję za informacje.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25746-astra-f-rok1992-elektryczne-szyby/page/2/#findComment-21587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi