Gość Anonymous Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 witam koledzy. chciałem zapytać co sądzicie o osiągach , o przyspieszeniu, o ogólnej dymanice jazdy w mieście i poza nim ASTRĄ II z silniczkiem 2,0 16v DTI (82KM ) . wkrótce zasiąde za sterami tego autka i chciałbym wiedzieć czego się mniej więcej spodziewać. oczywiscie troche jezdziłem lecz dosyc dawno no i nie byla to taka regularna i codzienna jazda po drogach. z gory dzieki za odpowiedzi.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25747-osi%C4%85gi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 gdy ruszasz to troszkę brakuje mocy zwłaszcza jeśli wcześniej jeździłeś czymś żwawszym. później jest znacznie przyjemniej i nawet można bezpiecznie wyprzedzać. przy 160 km/h autko zaczyna niestety troszkę pływać i robi się głośno, przynajmniej ja mam takie wrażenie. ogólnie to wspomaganie Opla wydaje mi się lekko podsterowne ale to chyba standard bo znalazłam kilka bardzo podobnych opinii. silnik gdy się tylko rozgrzeje to ślicznie brzęczy jakby pszczółki pracowały pod maską. tak do 140 km/h jazda jest naprawdę ok ale o 200 km/h można tylko pomarzyć - maksymalna prędkość i moc tego silnika przy tej pojemności to żart ale Astra dobrze trzyma się drogi i pewnie pokonuje zakręty, komfort jest wyczuwalny. póki co u nas i tak nie ma gdzie rozwijać większych prędkości więc jeśli nie masz ambicji rajdowca to te 82KM do kulturalnej jazdy są jak najbardziej ok. w środku jest całkiem całkiem, a materiały moim zdaniem są bdb jak na tą klasę. mogłoby być jeszcze ciszej i czasem jednak jakiś plastik trzeszczy mimo to sporo przestrzeni i masywna sylwetka sprawia, że ma się wrażenie podróży limuzyną więc na dłuższe trasy to całkiem przyjemne autko ogólnie Asia robi bardzo solidne niemieckie wrażenie masywne słupki troszkę ograniczają widoczność i drzwi chodzą jak w ruskim czołgu - ponoć to norma. bagażnik to spora zaleta Asi. zwłaszcza, że można w nim grzebać nie wychodząc z auta pomimo troszkę oklepanej stylistyki nadwozia 5-cio drzwiowy hatchback prezentuje się bardzo zgrabnie i agresywnie. tyle moich wrażeń jak przejrzysz forum to dowiesz się o nieszczęsnym zapowietrzaniu, padającej pompie, problemach z EGRem i kilku innych bardzo popularnych usterkach PS. DTI 101KM DI 82KM (brak intercoolera)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25747-osi%C4%85gi/#findComment-119945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi