Gość zoltarsm Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Chcą za nią tyle kasy, bo to jest bardzo dobry i bezawaryjny samochód. Ja jeździłem taką Astrą 6 lat, nawet nie miałem klimatyzacji i byłem bardzo zadowolony. Założyłem sobie szyberdach i było super. Jedyna rzecz, jaka mnie wkurzała, to ciągle wysiadający EGR, no ale później go w serwisie wyłączyłem i do końca był spokój. To na tyle.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26297-rzeczywiste-spalanie-opel-astra-g-16-8v/page/4/#findComment-114353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 dokladnie jak kolega pisze, takiej astry jak chcesz nie znajdziesz bo takich po prostu nie robili. polacy za biedny narod i za glupi na dwie poduchy mnie tez zal sciska ale co zrobic.. na twoim miejscu zrezygnowalbym z rocznika i postawil na wypasiony import. po drugie, czemu nie III-ka? niby samochod sie kupuje na 2-3 lata a potem jakos tak zostaje w rodzinie   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26297-rzeczywiste-spalanie-opel-astra-g-16-8v/page/4/#findComment-114172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dizel1982 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Co jak co ale astry z jedną poduszką nie kupie napewno ... I to nie chodzi tu o jakieś moje urojenia a o bezpieczeństwo ... No tak, niby na 2-3 lata ale wiesz, u mnie w rodzinie nie ma komu go zostawić. Dziecko ma niecały rok więc prędko jeździło nie będzie a dalej w rodzinie kto powinien mieć samochód ten ma a trzymac 3 samochodów żeby jeden cały czas stał to się nie opłaca. Tym bardziej że mam garaż tylko na 2 auta. No nic, szukam dalej astry z 2005-2006r w minimum dwiema poduszkami, wspomaganiem ABSem, elektrycznymi szybami i lusterkami. Bez elektrycznych i podgrzewanych lusterek nie kupie napewno i tu tez kwestia bezpieczeństwa. Wiem jak miałem gdzy jeszcze ja jeździłem tą astrą ... Kto nie jeździł samochodem z podgrzewanymi lusterkami po mieście ten nie wie jaki to jest problem i ile razy w deszczu nocą przy zmianie pasa można pod kogos wjechać. Odkąd jeżdżę vectrą wiem jaka to jest wygoda. Elektryczne szyby to też dobry wynalazek do czyszczenia szyb z deszczu bez potrzeby gimnastykowania się i wychodzenia z pojazdu. Także jak sami widzicie wszystko się do czegoś przydaje i dlatego szukam takiego auta jakiego szukam i swojego typu raczej nie zmienie. Bede szukał do upadłego aż wkońcu znajdę to co mnie usatysfakcionuje. Nie wierzę że w polsce nie ma nigdzie do sprzedania astry II z polskiego salonu z rocznika jakiego chce i w wyposażeniu jakim chce ... A co powiecie o tej asterce: Klik ?? Ma nawet klimatyzacje elektroniczną. Wystarczyła by manualna ale skoro jest taka to niech będzie. Pozatym wyposażenie całkiem niezłe. Wystarczy. Tylko mam pytanie do znawców tematu. Czy gdyby wstawił do niej fabryczne radio CD i chciałbym zeby było sterowanie radiem w kole kierownicy to muszę wymienić całą kierownice czzy wystarczy że dodam same przyciski? I gdyby trzeba było wymieniać cała kierownice to sporo jest z tym zabawy czy raczej jest to prosta rzecz i nie ma z nią żadnych problemów? Prócz tej kierownicy mam jeszcze jedno pytanie. Jak wygląda sprawa z komputerem pokładowym w tym samochodzie? Chodzi mi o takie podstawowe wskazania jak zuzycie paliwa srednie, chwilowe, zasięg ... Czy taki komputer w tej astrze jest i trzeba tylko dołozyć manetke ze sterowaniem czy też może jest to grubsza i kosztowna zabawa?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26297-rzeczywiste-spalanie-opel-astra-g-16-8v/page/4/#findComment-114086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ja kupiłem Astre II rok 98 silnik 1.6 8 v z gazem i jestem bardzo zadowolony,mam wersje elegance i mam w niej 4 poduchy,4 szyby elektryka,lusterka elektryka,klimatyzacja,alufelgi no i jak to w oplach super welury.A spalanie gazu w mieście ok 10 l teraz w zime.Pozdrawiam.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26297-rzeczywiste-spalanie-opel-astra-g-16-8v/page/4/#findComment-110522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emtecc Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Z kołem kierownicy to sobie daruj. Chyba nie zmieniasz ciągle stacji i utworów. Co o polskiej astry II to czasami bywa zaskoczenie jak zaczyna pojawiać się ruda:P:P hehe Ta przedłużona produkcja astry g w Polsce to nie najlepsze materiały. Sami tłoczyli sobie blachy i często jest zonk :-) Smutne ale prawdziwe Co do tego modelu to trochę dziwne że jest klima elektroniczna a nie ma komputera pokładowego. Wolałbym za granicą poszukać czegoś z końcówki produkcji. A o silnikach 1.6 16v - jak nie lubisz jeździć na wysokich obrotach to dynamiki za bardzo nie poczujesz. 5 bieg z 50km/h i ten 16V zostaje w tyle za tym 8V. Po prostu 8V ciągnie od niższych obrotów. jak ktoś chce niech się śmieje ale zrobiliśmy test:p   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26297-rzeczywiste-spalanie-opel-astra-g-16-8v/page/4/#findComment-108183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McKonrado Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Witam. Mam takie pytanko. Kupiłem Astrę 2 1.6 8v z 98 roku. Wydaje mi się ze coś za dużo pali bo aż 10 litrów paliwa przy ekonomicznej jeździe czyli nie wkręcam jej bardziej niż 3 tys. obrotów. Mam przy niej opony 185/65 R15 jak dobrze pamiętam. Czy ktoś może mi powiedzieć czy to wina opon bo są za duże, czy może czego innego....??   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26297-rzeczywiste-spalanie-opel-astra-g-16-8v/page/4/#findComment-80822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi