Skocz do zawartości

Ubytki płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

normalnie na cieplym silniku waz od ukladu chlodzenia zamykasz sciskajac dwoma palcami bez wiekszego wysilku. Jezeli masz z tym problem, to oznacza, ze masz zbyt duze cisnienie, ktorego nie powinno byc a to jednoznacznie wskazuje na uszczelke pod glowica. sam raczej tego nie wymienisz, bo trzeba silnik podniesc i nie jedz do pierwszego lepszego najtanszego warsztatu tak jak ja zrobilem, bo za uszczelke wraz z wymiena zaplacilem 300 zl, ale ile sie naklalem przy tym jak mi koles zaplon poprzestawial... az szkoda gadac.

https://forum.opel24.com/topic/26319-ubytki-p%C5%82ynu-ch%C5%82odz%C4%85cego/page/2/#findComment-114616

Gość Anonymous

hehe. taki problem miałem też kiedyś jak mi ubywało to po jakimś niedługim czasie padła mi pompa wody. ale teraz miałem tak jak ty, że nie było wycieku a płyn ubywał, później samochód zaczął ciężej odpalać- wada- pęknieta głowica na kolektor wydechowy- zaczęła się grzać, a po rozebraniu silnika okazało sie jeszcze, że mam pękniety blok- rysa na tulei tłoka- i fura wcale nie katowana, a wszystkie przeglądy na czas - efekt końcowy po oględzinach- kupiłem silnik

https://forum.opel24.com/topic/26319-ubytki-p%C5%82ynu-ch%C5%82odz%C4%85cego/page/2/#findComment-114542

Gość Anonymous

Chłopaki znalazłem :mrgreen: przetrzebiłem cały samochód na kanał juz którys raz wjechałem w garazu i kurde uparłem się ze znajde i znalazłem problem był taki ze w wężyku była dziurka normalnie jak pracował silnik zimny to tam nic zero widocznosci potem jak nagrzałem silnik ciśnienie się zrobiło zobaczyłem jak leciał płyn mała dziurka w wężyku zaraz obok chłodnicy. Nie było to widoczne na poczatku bo pewnie w czasie jazdy jak ubywało to nim stanałem to parował ten płyn i dlatego zero jakich oznak wycieków.

Nareszcie :wink: mała dziurka a wielki problem :lol: hehe Dziękuje wam za pomoc :lol: panowie :lol: pozdrawiam :) temat do zamkniecia :)

https://forum.opel24.com/topic/26319-ubytki-p%C5%82ynu-ch%C5%82odz%C4%85cego/page/2/#findComment-114500