Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie!!! Co jest przyczyną i jak to naprawic, gdy co któreś tankowanie z kolei pokazuje prawidłowe wskazanie poziomu paliwa w baku i zasięg na komputerze pokładowym?? Raz tankuje i pokazuje poziom paliwa i zasięg prawidłowo, raz wogóle wskazówka nie drgnie ani zasięg nie zwiększy się, a raz poziom paliwa zwrośnie, a zasięg zostaje bez zmian?? Pomóżcie please...

https://forum.opel24.com/topic/26760-z%C5%82e-wskazanie-poziomu-paliwa-i-zasi%C4%99gu-opel-astra-h/

wygląda na to że szwankuje plywak a za nim coś z elektroniki-próbowałeś wyzerować dotychczasowe wskazania i zuzycie paliwa w panelu?

Nie. Powiedz jak to zrobic, bo juz mnie cholera bierze.... Raz zatankuje i jest ok, a raz wogole ani zasieg nie rusza, ani wskaznik poziomu paliwa....

[ Dodano: Sro Sty 20, 2010 17:33 ]

kabgaro, kabgaro, napisz jak to zrobic...Pozdr

• 2 tygodnie później...

Geloxxx!wyzerowanie licznika robisz z panelu środkowego, wchodzisz do ustawień jak się nie mylę lewym górnym guzikiem pod wyświetlaczem. 1 wyświetlenie pokazuje 1 licznik, podwójne klikniecie to drugi licznik-komendy Cię poprowadzą.

z tego co piszesz wynika raczej że masz albo zatarty plywak, poluzowane styki-skoro różnie wskazuje lub też jest w nim przymarznieta woda. no i pozostaje pytanie-jak było przed mrozami?

pozdro!

Kabgaro! Mam z nim tak od pazdziernika, kiedy samochod kupilem, wiec o mrozach nie bylo mowy. Auto bylo rozbite lekko z przodu i bylo skladane juz tu na miejscu, wiec nie mam punktu odniesienia jak bylo przed kolizja....Czekam na podpowiedz. Pozdro

hmmm, brak mi innych pomysłów sprawdź styki i mechanizm plywaka w zbiorniku. raz miałem nalane ... paliwo przez co wskaźnik poziomu paliwa i komputer głupiał-może to jest dobry trop??

pozdro.

• 1 rok później...
Gość pimpek19765

chcialbym odswierzyc temat,mam identyczne objawy,moze juz ktos sie z tym uporal.pomuzcie bo mnie trafi!!! czy nikt wiecej nie ma takich wariacji?gdzie jest ten plywak,moze tam trzeba szukac,ktos cos wie?

Gość maacias71

witam miałem podobnie pomogła wizyta w Aso celem kalibracji zaśięgu ,najlepiej jechać z pełnym bakiem ,czasami pomaga zdjęcie klemy pozdrawiam

Gość pimpek19765

zdjelem kleme i pomoglo,zasieg pokazuje normalnie. tylko ze ja myslalem o usunieciu samej przyczyny a nie doraznym naprawianiu,bo za jakis czas pewnie znowu sie to powtuzy,a wiem to z tad bo juz odlaczalem aku,kiedys,w innej usterce,ale to nie istotne. W aso to tylko kase sciagna za podlaczenie kompa. tam nie jade. czekam na pomoc ,jak to samemu rozwiazac,bez pomocy ASO OPEL