Skocz do zawartości

Złacze diagnostyczne Astra F X14NZ rocznik 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały problem z moja asterka :D ostatnio irytowały mnie wolne obroty gdy np dojezdzalem do swiateł. Dokladniej mowiac wkurzalo mnie drganie cale samochodu a kierownicy zwlaszcza . Po minimalnym nacisnieciu pedalu przyspieszenia drgania ustawaly wiec stwierdzilem ze podciagne troszke linke na tej smiesznej ale prostej regulacji ( chodzi mi o ta agrawke na lince w okolicach przepustnicy) przesunieta zostala ona o dwa ze tak powiem zabki w strone zwiekszenia obrotow. Na mojej twarzy pojawil sie bananowy usmiech poniewaz na normalnym obciazeniu przy rozgrzanym i zimnym tez silniku ( wlaczone swiatla mijania radio ogrzewanie i wentylator na 2 pozycje) silnik chodzi plynnie zero drgan. Niestety jak wlacze ogrzewanie tylniej szyby minimalne sie juz pojawiaja ale i tak jest o niebo lepiej niz bylo:) ale niestety zapalil mi sie check contorl ??? zastanawiałem sie ze to przeciez nic zwiazanego z tym co zrobilem ( chyba ) doszedlem do wniosku ze sprawdze kody bledo. Banał zewrzec styk A i B jakas zworka... ale muka ... patrzac na gniazdo diagnostyczne mam 16 pinowe i w miejscu A jest pin ale w miejscu B juz go nie ma... oto zdjecie sory ze taka jakos ale na chwile obecna nie dysponuje lepsza http://img40.imageshack.us/img40/8704/zlacze.jpg moje pytanie brzmi ktory z krotym aby wyswietlic kody bledow ?? ??? Astre F cllasic X14NZ rocznik 2000 produkcja chyba juz w gliwice.

https://forum.opel24.com/topic/26887-z%C5%82acze-diagnostyczne-astra-f-x14nz-rocznik-2000/

blad nr 35 silniczek krokowy zla liczba krokow... hmmm myslicie ze moze miec to cos wspolnego z tym co zrobilem?? chodzi mi o to podniesienie predkosci na biegu jalowym

[ Dodano: Pon Sty 18, 2010 22:57 ]

hmmm .... przeczyscielem krokowca skasowalem blad ( odpieta klema na kilka chwil) jeden dzien bylo ok... odpalalem auto kila razy i przejechalem ok 100 km i dzis sie znow ta magiczna lampka zapalila stwierdzilem ze sprawdze co tym razem wsadzilem zworke w odpowiednie miejsce przekrecilem kluczyk lampka zaczela mrygac a w tle slyszalem dziwny dzwiek ... po wsluchaniu sie okazalo sie ze to krokowiec tak jakby sie uruchamial i za chwile gasl . rytmiczny dzwiek ale wczesniej podczas diagnozy nie bylo tego . czy to oznaka ze nadszedl tego kres ??

https://forum.opel24.com/topic/26887-z%C5%82acze-diagnostyczne-astra-f-x14nz-rocznik-2000/#findComment-109897