Gość Anonymous Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 koberek napisał/a: sami partacze i oszuści, podejrzewam, że z forum też maczają w tym palce nie mierz wszystkich jedną miarą no faktycznie przesadziłem, sorki, ale nieraz czuję bezsilność kable, świece, filtry - wszystkie wymienione, rozrząd i olej, przedwczoraj właśnie wlałem ten specyfik do czyszczenia wtrysków, wydajności pompy nie sprawdzałem.............. pali od strzała, nie przerywa, nie gaśnie, na jałowym wkręca się ładnie na obroty, ale jazda i te wyprzedzanie to czasem makabra, lubię czasem przycisnąć, obroty ok 1000, nie wiem czy nie za wysokie, ale pal licho, buczenie to chyba faktycznie coś z obudową filtra powietrza, brak jednej spinki, a lambda...też myślałem, ale nie pali za dużo, chyba kupię i zmienię, nie wiem czy jakieś czujniki też wymienić.w sumie parę groszy, ale mogą zostać w kieszeni, na kompie nic nie wyświetla, borykam się z tym od kupna, czyli prawie rok i nikt nie może wyczaić z tą mocą, jest 100 koni a jedzie jakby miała z 60 popr.post/DAROMV6   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26903-katalizator/page/2/#findComment-107349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sledzik1102 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 przedwczoraj właśnie wlałem ten specyfik do czyszczenia wtryskówproponuje zastosować go raczej zachowując proporcje czyli jedna buteleczka czarnego STP i zbiornik dotankować do pełna, bo słyszałem o jednym przypadku gdy gościu był niecierpliwy i wlał całą buteleczke na pół zbiornika i rozpusciło mu filtr paliwa jeżdząc na paliwie z dodatkiem tego specyfiku zaleca się jazdę z wyższymi prędkościami obrotowymi. wydajności pompy nie sprawdzałemprzydało by sie sprawdzić,na jałowym wkręca się ładnie na obrotya jak się kręci pod obciążeniem czyli w czasie jazdy?? sprawdz czy dociąga do odcinki. szwankująca pompa podobno daje znać o sobie przy wysokich obrotach.moja astra kiedyś tylko do 3 biegu ledwo i z oporem szła do odciecia, teraz na 4biegu ładnie się kręci pod czerwone pole osiagając prawie licznikowe 175km/h na 5 biegu nie sprawdzałem bo pas startowy sie kończył a skrzynie mam F13 WR z przełożeniem 4,18 lambda...też myślałem, ale nie pali za dużo, chyba kupię i zmienięu mnie tez nie paliła dużo nawet gdy CHECK mi wywalał błąd nr 13 czyli sonda lambda-brak sygnału, na forum gdzieś było jak pomierzyć sonde-warto spróbować niż wyrzucić niepotrzebnie kasena kompie nic nie wyświetla a widziałeś na kompie prace sondy??jest 100 koni a jedzie jakby miała z 60z tego co czytałem to katalizator masz już wyciety i pozostałe tłumniki drożne??obroty ok 1000dolot szczelny?? wąż od filtra powietrza cały?? ja wymieniłem jeszcze czujnik temperatury cieczy chłodzącej na kompa(ten pod DISem) jaki masz przebieg asterki?? mam nadzieje że Ty też szybko i tanio przywrócisz swoją astre do życia.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26903-katalizator/page/2/#findComment-107265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 dzięki za dość szczegółowe info a więc dziś pojechałem i kupiłem w 'ciemno' sondę lambda, i co? okazało się, że samochód dostał nowego serca, aż naprawdę nie chce mi się wierzyć, aby sonda miała taki wpływ, a może to ten preparat do wtrysków, sam nie wiem, ale jak przycisłem to czerwone w mig, nie wiem ile pójdzie bo nie mam za bardzo gdzie sprawdzić no i te warunki, ale całkiem inaczej silnik się kręci, fakt te buczenie dalej jest, ale to chyba ta obudowa filtra, wyczaiłem inną na allegro, chyba podmienię i zobaczymy, normalnie nie chce mi się wierzyć.......................... (((obroty ok 1000 dolot szczelny?? wąż od filtra powietrza cały?? ja wymieniłem jeszcze czujnik temperatury cieczy chłodzącej na kompa(ten pod DISem) jaki masz przebieg asterki?? ))) przebieg 200000, a czujnik temperatury cieczy chłodzącej ma jakiś wpływ na obroty??? dolot - nie wiem jak sprawdzić, no ta obudowa nie ma jednej spinki, guma wydaje się być cała sledzik1102 dzięki za wyrozumiałość i cierpliwość   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26903-katalizator/page/2/#findComment-106778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sledzik1102 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 aż naprawdę nie chce mi się wierzyć, aby sonda miała taki wpływ, a może to ten preparat do wtrysków, sam nie wiem,może i jedno i drugie miało wpływ na poprawe osiagów samochód dostał nowego sercano to super że autko odzyskało wigor ze sprawdzaniem osiagów lepiej poczekać do odwilży dolot - nie wiem jak sprawdzić, no ta obudowa nie ma jednej spinki, guma wydaje się być całajak masz okazje kupić całą obudowe filtr to może warto spróbować ja wymienić pamietając zeby dobrze nową obudowe wsadzić w rurę rezonatora który jest pod tą obudową prawie w nadkolu.Sprawdz "lewe" powietrze rozpylając benzynke nad dolotem, jak obroty wzrosną to znaczy ze ciągnie gdzieś bokiem. wężyki od podciśnienia też sprawdz czy nie sparciały. czujnik temperatury cieczy chłodzącej ma jakiś wpływ na obrotyno jasne że ma wpływ na wolne obroty, jak bedzie podawał nieprawdziwą temperature do kompa np. zaniżał wskazanie tem to silnik bedzie dostwał bogatszą mieszanke czyli będzie chodził na tzw "ssaniu"w moim przypadku było odwrotnie, czujnik zawyżał temp bo bardzo szybko schodziły obroty po odpaleniu na ok 800 a teraz jest ok. w czasie gdy dojeżdzam do skrzyżowania na luzie to mam 1000obr/min ale tak musi być bo to jakiś czujnik prędkości własnej pojazdu utrzymuje takie obroty żeby nie zgasł silnik, jak sie zatrzymam to opadają do 800(tez mnie to dziwiło ale podobno tak ma być) pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26903-katalizator/page/2/#findComment-106742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi