Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko. Otóż czy jak jest mała ilość paliwa to czy zawsze zaświeci się kontrolka informująca że jest niski poziom? Chodzi mi tutaj głównie o to że boję się jeździć na resztkach żeby nie brakło i żeby się nic nie zapowietrzyło... Dopóki się nie zaświeci kontrolka informująca o niskim stanie paliwa to mogę spokojnie jeździć? A jak zapali się to ile dam rady jeszcze przejechać?

-- Na dzień dzisiejszy wskazówka wchodzi mi na czerwone pole i zastanawiam czy zaświeci się kontrolka czy tez nie...

https://forum.opel24.com/topic/26989-astra-17d-paliwo/

Mam pytanko. Otóż czy jak jest mała ilość paliwa to czy zawsze zaświeci się kontrolka informująca że jest niski poziom? Chodzi mi tutaj głównie o to że boję się jeździć na resztkach żeby nie brakło i żeby się nic nie zapowietrzyło... Dopóki się nie zaświeci kontrolka informująca o niskim stanie paliwa to mogę spokojnie jeździć? A jak zapali się to ile dam rady jeszcze przejechać?

-- Na dzień dzisiejszy wskazówka wchodzi mi na czerwone pole i zastanawiam czy zaświeci się kontrolka czy tez nie...

w astrach jezdzac na resztkach paliwa bardzo łatwo spalic pompe paliwa, takze nie rob eksperymentow, procz tego jezdzac dieslem zima na resztkach paliwa w baku zbiera sie woda, zima zaleca sie przynajmniej na polowce baku jezdzic

https://forum.opel24.com/topic/26989-astra-17d-paliwo/#findComment-108858

mam opla astrę 1,7 disel i powiem tak u mnie zadna kontrolka rezerwy paliwa sie nie zapala nie wiem czy disle w ogóle ją mają po prostu jak wchodzi na czerwone pole to mogę jeszcze przejechać około 50-70 (w zależności czy jazda miejska czy trasa). kilometrów zazwyczaj ale teraz jest zima i trzeba liczyć że pali więcej

[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 21:09 ]

jeszcze jedno podobno silniki disla w astrach same się odpowietrzają przy końcówce paliwa zaczyna silnik przerywać a później gaśnie kolega miał taki przypadek to dolał paliwa parę razy przekręcił i jakoś autko odpaliło ale lepiej nie dopuszczać do braku paliwa ja jak wchodzi wskazówka na czerwone pole to z reguły tankuje

https://forum.opel24.com/topic/26989-astra-17d-paliwo/#findComment-108801