Skocz do zawartości

Rozładowany immobilizer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyszek670

U mnie był podobny problem z immobilizerem.Co jakiś czas nie gasła kontrolka od immobilizera i kaplica silnik nie odpalał,trzeba było kilkakrotnie przekręcać kluczyk aż w końcu kontrolka gasnela.No i stało się w końcu nie zgasnela i silnik nie odpalił,trzeba było odholować autko.Proponuje zrobić od razu ten problem bo przyjdzie taka chwila, a tym bardziej jak samochód jaszcze odpala.Tylko proszę nie brać pod uwagę modelu w opisie bo to było w poprzednim moim samochodzie.

https://forum.opel24.com/topic/27006-roz%C5%82adowany-immobilizer/page/2/#findComment-108562

U mnie był podobny problem z immobilizerem.Co jakiś czas nie gasła kontrolka od immobilizera i kaplica silnik nie odpalał,trzeba było kilkakrotnie przekręcać kluczyk aż w końcu kontrolka gasnela.No i stało się w końcu nie zgasnela i silnik nie odpalił,trzeba było odholować autko.Proponuje zrobić od razu ten problem bo przyjdzie taka chwila, a tym bardziej jak samochód jaszcze odpala.Tylko proszę nie brać pod uwagę modelu w opisie bo to było w poprzednim moim samochodzie.

A co dokładnie zdjagnozował elektryk? bo rozumiem, że to on się tym zajmował? nie mam pojęcia w czym leży problem, skoro stało się tak raz to za pewne może stać się i drugi. Chętnie naprawię błąd, ale pytanie od czego zacząć? tym bardziej, że wczoraj siedziałem godzine w aucie, zdejmowałem cały ten pierścień od immo, zakładałem go ponownie, wyjmowałem kable, dociskałem itd. Nic nie ruszyło. Dziś też rano ten sam błąd. A tu proszę wracam - odpalam i działa. Czy to nie jest dziwne?

https://forum.opel24.com/topic/27006-roz%C5%82adowany-immobilizer/page/2/#findComment-108558

Gość zbyszek670

Nie mialem dostepu jak naprawiali bo bylo w ASO.Ale po wydaniu samochodu i faktury bylo napisane uszkodzona cewka immobilizera,ktora zostala wymieniona na nowa.Zwrocili mi tez stara cewke.Okazalo sie ze przy cewce urwal sie kabelek i cewka nie dawala sygnalu a przez to nie odczytywal sygnal immobilizer z kluczyka.Jednym slowem drobnostka a straszyli w ASO ze moze byc gorszy problem.problem w tym ze u Ciebie akurat moze byc inny problem.

https://forum.opel24.com/topic/27006-roz%C5%82adowany-immobilizer/page/2/#findComment-108505