Skocz do zawartości

Głośniki, skrzynia, wzmacn. Vectra B caravan ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tak szukam po tym i innych forach odpowiedzi na moje pytanie i jest albo za duzo i nie moge się w tym połapać albo nie ma nic.

W aucie posiadam (prawdopodobnie oryginalne) nagłośnienie opla. Nie posiadam skrzyni ani wzmacniacza. Ogólie chcial bym zmienic cale nagłośnienie, oczywiście na lepsze wraz ze wzmakiem i skrzynią (gabarytowo nie za dużą ponieważ potrzebuje dużo miejsca w bagażniku. Mialem w planach przerzucic przednie glośniki do tyłu ale chyba nie da rady ? bo sa za duze. I czy tweetery zmieniac ? Radio posiadam Blaupunkt hamburg mp57 (moze niedlugo bd zmienial na cos lepszego. Jakie rozwiązanie proponujecie ? Słucham muzyki od szybich bitów goa, d&b trance, przez hh minimal itp. Chodzi mi o to zeby przy zmianie muzyki dzwiek przy szybszej muzyce sie nie gubił :-) I szukam optymalnego rozwiązania. Cenowo mysle 1000 zł. Chyba ze biorąc pod uwage dłuższy czas rozbudowy może to być wiecej pieniędzy oczywiscie nie przeszadzajac :-)

pozdrawiam i z góry dziękuje za konkretne propozycje :)

https://forum.opel24.com/topic/27073-g%C5%82o%C5%9Bniki-skrzynia-wzmacn-vectra-b-caravan/

za 1000 to nie poszalejesz

dobre glosniki na przod to jakies 400

plus wygluszenie przodu z 200 jak sam nie bedziesz robil

a gdzie kable skrzynia i wzmak

nie mowiac o radiu bo ten blau sie nie nadaje

poczytaj troche ten dzial

moze cos Ci wpadnie w oko

https://forum.opel24.com/topic/27073-g%C5%82o%C5%9Bniki-skrzynia-wzmacn-vectra-b-caravan/#findComment-108083

No nie poszaleje :-)

spodziewam sie ; ) Ogolnie sam bede wszystko z kumplem zakładał.

Jak sie nie nadaje to za jakimi radiami sie rozglądać ? Bo kazdy wyskakuje tu ze swoim i tak naprawde nie wiadomo które wybrac. Co do ceny oczywiście może być ona zwiekszona poprostu sie wydłuży czas calej instalacji :) Jesczze chodzi mi o mekki bas zeby było tak samo czuć jak słychać :) nie jak słyszałem niektóre poprostu głośne uderzenie :) Co lepiej najpierw zainwestować w skrzynie i wzmak ? potem w głośniki ? czy na odwrót ? aż tak sie nie pali zeby na jutro gotowe było :-)

https://forum.opel24.com/topic/27073-g%C5%82o%C5%9Bniki-skrzynia-wzmacn-vectra-b-caravan/#findComment-108082

• 1 rok później...
Gość rafcio693

ople maja dobre glosniki seryjne..po co je wymieniac...musisz kupic dobry wzak ja mam np CRUNCH 1000 wat, kable grube 10 mm 100-150 zl...musisz miec dobra jednoste sterujaca czyli radio..nastepnie kondensator- tylko zeby mial swoje faktyczne parametry ja mam DIETZ 1F...subwoower mam maganata ale mysle o zmianie na infinity lub jbl ...wszystko to mam podpiete w vectra a sedan...ladnie gra...robi masaz plecow...jak wszystko poskaladasz do kupy i podlaczysz..wtedy glosniki seryjne inaczej sie zachowuja wspolpracujac z tym wszystkim...tak ze glosniki seryjne zostaw w spokoju i nie pchaj sie w koszta..

https://forum.opel24.com/topic/27073-g%C5%82o%C5%9Bniki-skrzynia-wzmacn-vectra-b-caravan/#findComment-420265