Gość Skfarek Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Potrzebuje zdemontować listwy ozdobne boczków tapicerskich drzwi - moje są trochę porysowane i chciałem je okleić carbonem 3m di-noc. Próbowałem podważać na początku - trochę się odchylają ale to tyle. Podważałem też w środku - bez efektu. Czy ktoś wie jak są zamontowane? Na zatrzaski? Przyklejone? [ Dodano: Pon Lut 08, 2010 10:41 ] Sprawa się rozwiązała, ku potomności: Listwy są montowane na wcisk, mają wystające bolce, które montowane są w otwory zrobione w tapicerowanej części boczku, następnie od wewnętrznej części boczku są one przytopione na płasko. Jedyne wyjście by zdemontować to zdjąć boczek drzwiowy, obciąć tą roztopioną część dookoła i wypchnąć bolce/listwę od wewnątrz. Montaż z powrotem najlepiej najpierw na kleju a potem tak jak było fabrycznie przytopić pozostałą część bolca. Zdjęcia postaram się wrzucić potem.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/27091-jak-zdemontowa%C4%87-listwy-ozdobne-boczk%C3%B3w-drzwi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi