Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Nie wiem jak zdjąć osłonę drzwi tylnych w Astrze 1,6 16V ,2000r kombi. Muszę podkleić folię zabezpieczającą przed przeciekaniem wody z szyby do wnętrza.Jak samochód stoi przechylony na bok, to przy małym deszczu woda ścieka kanalikiem w dole drzwi na zewnątrz, ale czasem, przy większych opadach na osłonie progu pojawia się woda. Może ktoś wie , czy ten panel jest na wkręty, zatrzaski, czy jakiś inny patent i jak go ściągnąć, żeby bez problemu z powrotem założyć.

Przy okazji chciałbym zamontować głośniki w tylnych drzwiach. Może ktoś zna rozmiar głośnika, lub model głośnika dedykowanego do takiej asterki. Czy do tego też trzeba ściągać całą osłonę drzwi, czy wystarczy zdjąć osłonę głośnika (i jak to się robi)?

https://forum.opel24.com/topic/2721-problem-z-demonta%C5%BCem-os%C5%82ony-wewn%C4%99trznej-tylnych-drzwi/

sa wkrety pod uchwytem i polka

musisz scignąc korbka od szyby (jak na maksa odciagniesz ja od tapicerki to tam jest takie zabezpieczenie w ksztalcie litery "OMEGA" kiepskie dojscie ale cienki srubokrecik i sie udaje ale o tym bylo juz na forum)

reszta- korki ktore musisz przy uzyciu sily oderwac

czasami sie zdarzy ze ktorys peknie wiec moze od razu kup sobie tego kilka sztuk

nie sa drogie a potem to lubi odstawac i sie trzasc

co do glosnika to nie wiem

ale sa jeszcze inni...

Gość Anonymous

Dziękuję pięknie. Spróbuję powalczyć i napisać, jak mi poszło.

Czy jest jeszcze coś, na co muszę uważać?

jak bedziesz zakaldal z powrotem to uwazaj zeby wszystkie kolki dobrze saidly

bo ci bedzie trzaskac i dzwonic

a to nie musi tak byc

• 7 miesięcy temu...

Ściągałem u siebie (astra G) tapicerkę i zamieszczę kilka fotek aby ułatwić innym pracę:

tak wygląda zdjęta korbka wraz z zawleczką:

Dołączona grafika

A tak wygląda z boku - zawleczka ukryta jest w korbce i trzeba ją ściągać na wyczucie:

Dołączona grafika

Pod zaślepką przełącznika elektrycznych szyb ukryty jest jeszcze jeden wkręt:

Dołączona grafika

Pozdrawiam