Gość opel_mariusz Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 założyłem klimatyzację wraz z układem wspomaganie kierownicy do mojej astry.Zestaw został wymontowany jako kpl z innej astry.wspomaganie chodzi idealnie jednakże nie załącza sie sprężarka klimy.poszukuję schematu elektrycznego dla silnika x14nz z klimatyzacją a szczególnie podłączenie klimatyzacji ze sterownikiem silnika.nie jestem pewien czy wogóle oryginalna klima występowała w tym silniku?po podłączeniu zostały mi 3 przewody do podłączenie do sterownika silnika jednakze wolnych pinów jest duzo a przewody tylko 3.przypuszczam ze to one sa odpowiedzialne za załączenie sie spręzarki.gaz jest nabity instalacja szczelna czujniki oki wentylatory przy wcisnięciu klawisza klimy sie załączają czyli przwie szystko jest oki. prosze o pomoc. moze ktoś już sie spotkał z takim problemem   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/27246-poszukuje-schematu-pod%C5%82%C4%85czenie-klimatyzacji-astra-f-x14nz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pix Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Witam Sprężarka stawia spore opory szczególnie w gorące dni. Może te przewody po wpięciu do sterownika z chwilą włączenia klimy zwiększają wolne obroty ? W tym silniku nie było oryginalnej klimy. I chyba nie da się podłączyć do sterownika. Ten X14NZ to i tak jest słaby a z włączoną z klimą będzie jeszcze bardziej . Sprężarka może pochłaniać nawet 5 KM . A i jeszcze jedno wentylator po włączeniu klimatyzacji nie powinien pracować dopiero gdy ciśnienie w układzie wzrośnie dopiero powinien się załączyć Jaki silnik miała ta druga astra?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/27246-poszukuje-schematu-pod%C5%82%C4%85czenie-klimatyzacji-astra-f-x14nz/#findComment-96438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi