Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy da się jakoś opróżnić zbiornik spryskiwaczy albo jakos bezproblemowo go wyjąc, bo prawdopodobnie ywpuscili mnie z salonu bez płynu albo z letnim który zamarzł. Wczorajw ciemności nie byłem w stanie dojżeć czy on tam jest.

Cyz można używac dowolnego płynu bo w instrukcji piszą że tylko plyn marki opel ;)

Nie chce zeby mi przy gwarancji robili problemy.

https://forum.opel24.com/topic/27333-zbiornik-p%C5%82ynu-spryskiwaczy-opr%C3%B3%C5%BCnianie-astra-ii/

hehe dobre ja nie widziałem nawet płynu marki opel ;) sam sobie odpowiedz na to pytanie biorąc pod uwagę możliwą cenę i ilość płynu wypryskiwanego zimą czy Ci się to opłaca ja leje płyn z carefoura na bańce jest napisane że wytrzymuje -22 st. ale ostatnio było -24 i spryskiwacze działały . Żeby opróżnić zbiornik najlepiej postaw auto w ciepłym miejscu i wypryskaj płyn. Wątpię aby w salonie nalali Ci letniego więc lepiej kup zimowy dolej i upewnij się że na spryskiwaczach nie ma lodu.

i wypryskaj płyn.

albo włóż wężyk i zassaj metodą usta-usta ;) chila moment i samo wypłynie ;) też polecam tanie płyny z hipermarketu, gwarancja na pewno Ci nie minie ;) to tak jakbyś miał tankować paliwo tylko marki Opel, w ASO. gorzej jak w trasie by zabrakło paliwa ???

"Wypryskać" łatwo się nie da przez ten średnio-inteligentny patent ze spryskiwać startuje wraz z wycieraczką ;)

Dzięki za rady ???

A moze da się przeprogramowac to ustrojstwo aby tylko pryskał?

prawdopodobnie ywpuscili mnie z salonu bez płynu albo z letnim który zamarzł.

Korek jest z miarką(bagnetem)przynajmniej u mnie,wiec chyba widać czy płyn jest,czy go nie ma,czy może zamarzł. ;)

Z tego co pamietam to ten zbiorniczek jest tak zrobiony ze jest wygięty a więc pasiło by mieć też jakąś gumowa rurkę na strzykawkę ;)

Co do miarki to owszem jest ale zamarzniety plyn nie pozostawia sladu ??? W sumie by przymarzła, ale kto to wie.

pasiło by mieć też jakąś gumowa rurkę na strzykawkę

Jeżeli masz tam płyn letni i zamarzł to żeby go wyciągnąć musisz samochód wstawić do garażu,wiec jak się roztopi to dolej koncentratu i po sprawie.