Gość slawinek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 cześć. Dzisiaj byłem w serwisie opla i elektryk znalazł przyczynę pobierania prądu.Droga eliminacji urządzeń padło na radiotelefon philips ccrt 700.Bierze za dużo jak na radio.Jak sie je wyjmie to jest pobór w normie. Natomiast problem poboru od przekaźnika wewnętrznego oświetlenia leży po stronie elektroniki umieszczonej w oświetleniu przy lusterku nad głową kierowcy.Powiedział że są tam mikroprocesory i to ich wina ,że co nie rozłącza układu (są tam też czasowe wyłączniki i mikrofon) ale to szło obejść kabelkiem na krótko i nie jest przekaźnik potrzebny.Nie sądzę żeby udało sie takie samo oświetlenie gdzieś trafić na podmianę-obok stała zafcia prawie taka jak moje ale światełko miała zupełnie inne-mam radiotelefon i od tego zależy to oświetlenie bo ten mikrofon jest włączony w obudowie światła przy lusterku. Podłączył też Tech'a i nic nie znalazło czyli reszta elektroniki o.k. Sprawdzaliśmy też ten układ co wszystkim steruje w skrzynce pod kierownicą.jest o.k. Poboru prądu od strony przekaźnika na grzanie szyb i lusterek nie ma-widocznie tamtemu elektrykowi sie coś pomyliło albo się zawiesza. Kto by pomyślał,że to radio tak zafiksuje.Pozostaje poszukać albo innego radia ,nowszego obsługą płyt cd/mp3 albo naprawiać to co jest. Tak więc dzieki za pomoc w tej sprawie i popytam o możliwości zmiany ccrt 700 na cos innego na forum od radyjek. Pozdro   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/2749-znowu-pad%C5%82-mi-akunie-wiem-co-robi%C4%87/page/2/#findComment-335254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi