Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam, Przeglądałem troche to forum lecz nie znalazłem konkretej odpowiedzi co do mojego przypadku. Mianowicie mój problem wygląda tak: gaśnięcie silnika podczas jazdy zaczeło sie ok 2-3 tygodni temu. Zdarzało się sporadycznie, raz na dzień i tak kilka razy aż w końcu spokój. 2 dni temu znowu zgasł ale dojechałem do pracy i go zostawiłem. Po pracy po uruchomieniu samochodu i przejechaniu niecałego kilometra zgasł. Odpaliłem go (kręcił dłużej niż zwykle) i zaczeło sarpać silnikiem. Na każdych światłach lub postoju tracił obroty i gasł. Jeżeli nie zdążyło się wrzucić biegu - gasł. I tak w kółko z tym mocno dragjącym silnikiem. Udało mi sie jechać niecałe 50km/h ale po wduszeniu gazu do oporu, zero reakcji. Nie miał siły jechać szybciej (3 biegu). Jak wysiadłem poczułem jakiś dziwny zapach z pod maski. Macie jakieś pomysły? Zdarzyło mi się tak dwa razy, a jeździć muszę a innego samochodu nie mam. Dzięki [ Dodano: Wto Lut 09, 2010 19:43 ] Mógłby mi ktoś pomóc ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/27689-ga%C5%9Bnie-silnik-nie-r%C3%B3wno-pracuje-mocno-drga/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Hej U mnie występują podobne objawy. Mechanik powiedział ze pali na 3 cylindry ale cisnienie jest ok na 4, więc wymienił hmm taki moduł zapłonowy cos jak kopułka w innych autach jakiś 2 tygodnie było ok a teraz porblem wrócił, wieć kazał mi przyjechać, mówiąc ze moze miałem pecha i wadliwy moduł jest od nowości. Jade do niego jutro wiec dam znać. Pozdro.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/27689-ga%C5%9Bnie-silnik-nie-r%C3%B3wno-pracuje-mocno-drga/#findComment-99741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi