Gość X Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! Jest to mój pierwszy post a wiec na początek co nieco o sobie... Na imię mam Maciek, jestem z Częstochowy. Od niedawna jestem posiadaczem Opla Signum z silnikiem 2.0 DTI, rocznik 2004. Niestety obecnie jestem na etapie problemu z wodą we wnętrzu auta Auto stało tydzień poza garażem a pogodę mamy jaką mamy. Skończyło się tym, że po stronie pasażera na podłodze jest ok 5 cm wody. Poszperałem torchę po forum i mam już kilka typów jeżeli chodzi o przyczynę. Moje pytanie dotyczy natomiast rozwiązanie problemu mokrej podłogi. Zastanawiem się czy nie oddać auta specjaliście który zdemontuje całe wnętrze, wypierze i wysuszy, czy zrobić to samemu? Mam dostęp do sprzętu piorącego, jednak musiałbym zdemontować wszystko we własnym zakresie. I tutaj moja prośba, czy ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia ze zdejmowaniem tapicerki i podłogi w Signum szczególnie w okolicach kokpitu i mógłby się nimi podzielić? Może ktoś ma jakiś pomysł jak to osuszyć niekoniecznie demontując całą tapiecerkę, chociaż na moje oko to jedyny sposób. Ogólnie jak uważacie czy jest sens się w to bawić samemu, czy lepiej komuś to zlecić i czy moglibyście kogoś polecić, kto się tym zajmuje, najlepiej z Krakowa. Chciałbym to załatwić jak najszybciej zanim zacznie niezbyt ładnie pachnieć.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/28020-demonta%C5%BC-i-pranie-tapicerki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 pierwsze slycze zeby firmy piorace tapicerka bawily sie w demnotowanie calosci kilak razu oddawalem juz rozne auta do "prania" wszystko robia odkurzaczami an woda na zmontowanym aucie zreszta to o czym piszesz to by byla paranoja ciezko by to bylo wszystko znowu tak poskladac jak w fabryce nie pisazc juz o kasowaniu mozliwych bledow od poduczek itp. no i ile by to musialo kosztowac wyjecie deski w signum /VC to roboty na kilka godzin a takie pranie auta w jeden dzien robia i jak maja dobry sprzet to cala ta woda wyciagna a jak nei to gazety wyloz - troche potrwa ale tez cala wilgoc wchlona   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/28020-demonta%C5%BC-i-pranie-tapicerki/#findComment-98382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 widziałem już samochody, które właśnie miały rozbierane wnętrze do prania, póżniej połowa klipsów spinek zawiasów było pourywanych wiele elementów miało podrapane i poszarpane brzegi materiału od śrubokrętów, także nie polecam jeśli już to podłóż jakieś ręczniki jeśli problem cały czas występuje, a dopiero jak zrobisz żeby nie ciekło, wtedy oddaj autko do prania tapicerki, chyba że masz w domu odkurzacz do prania metodą ekstrakcyjną, ale i tak po takim praniu autko będzie musiało schnąc bo wszystkiego nie wyciągnie zwłaszcza z podłogi:) wiem bo sam bawię się w pranie ponad 4 lata   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/28020-demonta%C5%BC-i-pranie-tapicerki/#findComment-89477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi