Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wasyl622

mam Opel Astrę B i mam takie pytanie auto zostało sprowadzone z Belgii niestety zauważyłem że nie Świeci się Kontrolka od zapięcia pasów sprawdziłem czy pod siedzeniem jest podpięty kabel wtyczka jest zielona i również po drugiej stronie gdy zapalam silnik nie Świeci się w ogóle niestety szukałem w bezpiecznikach i nic nie wiem co jest problemem czemu nie Świeci czy to żarówka w Zegarze co może być przyczyną jak mówię Auto jest z Belgii

Poprawiłem tytuł i literówkę/ andrzej_m55

https://forum.opel24.com/topic/28045-%C5%BCar%C3%B3wka-od-pas%C3%B3w-bezpiecze%C5%84stwa-nie-%C5%9Bwieci/

Kolego musisz zajrzeć do kodeksu drogowego obowiązującego w Belgii i sprawdzić czy mają obowiązek zapinania pasów jeśli tak to od kiedy. Moje auto jest z Antwerpii i tez nie działa mi kontrolka pasów. Wogóle to ciekawe czy jest na liczniku :)

Pod siedzeniem masz kable od poduchy, napinaczy i ew podgrzewania. Na pewno posiadasz jedno z powyższych więc na pewno kable tam będą.....

Gość wasyl622

powiem tak jest podpiete kable od zapinania pasów z jednej strony i z drogiej zielona wtyczna droga zas jest od podgrzewania ale ona nie jest podłaczona dalej na liczniku ma kontrolke od zapiniania pasów wszystko jest podłaczone orginalnie kable patrzylem czy sie nie wypieły wszystko jest ok dziwi mnie ze chodzby nawet z jednej strony nie chodziło to by chodzilo z drogiej a tu nic tez myslałem ze nie mam katrolki od pasów na zegarze ale jest u mnie znajduje sie u góry obok zapalajacego sie akumlatora. Czytałem jeszcze ze żarówki nie mam mam licznik bez obrotomierza silnik 1,2 16v gdy przyświecilem Światlem to widać ze jest kontrolka gdy bralem kontrolke w celu zobaczenia czy jest prąd w kablach od zapinania pasów niestety nie było nic myśle tez że może to być podłaczenie od zarówki Szeregowe gdy by jej np nie było nie będzie dochodził prad sprawdzałem tez bezpieczniki lecz nie posiada do kontroli pasów troche to dziwne gdyby to auto było z polski nie zadawał bym pytania ale jest z Belgi i może ktos miał podobny problem jak ja mogl by mi doradzić jak móie nie było nic kopane ani ruszane w instalacji wszystko jest podłaczone pod siedzeniem z jednej storny jak i z drogiej.

[ Dodano: Pon Lut 22, 2010 17:53 ]

Kontrolka jest na 100% skoro są 4 Żarowki jak widzialem na allegro w zegarach to co podświelta kontrolki i jak sie do nich dostać slyszalem tez że nie wszystkie rodzaje aut europejskich np w czoraj czyałem wontek Vectra B jesli dobrze pamietaj kupiona z Włoch też nie Świecial sie kontolka jak sie okazało brak zarówki ale i również był brak Ściezki aby moc podlaczyć zarówke

Gość zbyszek670

Pisałem ze nie wszystkie modele maja kontrolkę od pasów, trochę to dziwne bo miałem nubire i gorsze wyposażenie a kontrolka była.Mam u siebie podgrzewanie siedzeń Navi, bi ksenony,a kontrolki od pasów brak.Taka opcja wyposażenia.Tak jak piszesz brak żarówki i ścieżki by podłączyć żarówki.Pzdr.A jeszcze jedno, kontrolkę widać na desce.