Gość Anonymous Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam Proszę o pomoc w mojej Astrze najpierw przestał działać licznik stanu przejechanych kilometrów (kilometry pokazuje ale nie podświetla) a po kilku godzinach padło podświetlanie wyświetlacza konsoli środkowej. Moja Astra jest z 98r posiadam ją jakieś pół roku sprowadziłem ją osobiście z Holandii i nigdy wcześniej nie miałem z nią żadnych problemów. Jeśli ktoś wie gdzie leży przyczyna bardzo proszę o pomoc! Chciałem również dowiedzieć się czy to żarówki czy może bezpieczniki nawaliły. I czy wyświetlacz konsoli środkowej podświetlany jest żarówkami czy muszę kupować nowy? Bo z tego co wyczytałem na forum w wyświetlaczu kilometrów są wymienne żarówki. Zastanawia mnie jaka może być przyczyna tego może jakieś zwarcie lub za duże napięcie? Ponieważ jakieś dwa tygodnie temu podłączałem radio tak aby po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie wyłączało sie i zapamiętywało moje ustawienia. Zrobiłem to poprzez wymontowanie jednego bezpiecznika przy kostce i podłączeniu radia na krótko. Lecz wszystkie kable były dokładnie po izolowane także nie wiem czy ma to coś wspólnego z moja usterką? Bardzo proszę o pomoc za którą z góry dziękuje   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/28139-problem-licznik-kilometr%C3%B3w-i-wyswietlacz-%C5%9Brodkowy-nie-dzia%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spewak Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Jeśli nie świeci licznik + zegary + wyświetlacz to na 100 % włącznik świateł. Sam przebieg powinien świecić jak światła są całkowicie wyłączone.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/28139-problem-licznik-kilometr%C3%B3w-i-wyswietlacz-%C5%9Brodkowy-nie-dzia%C5%82a/#findComment-97849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi