Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam

Od paru dni borykam się z problemem w mojej Astrze H. Defekt objawia się faktem, iż wszystkie drzwi są zamknięte (centralny blokuje bez problemu) a samochód sygnalizuje stan zupełnie odwrotny, mianowicie przez kilka pierwszych minut po zapłonie pojawia się brzęczyk i cały czas świecąca kontrolka otwartych drzwi. Może ktoś już miał przygodę z takim problemem i zna rozwiązanie.

Pozdrawiam serdecznie.

https://forum.opel24.com/topic/28182-problem-z-czujnikiem-otwartych-drzwi/

Gość Anonymous

Witam

Od paru dni borykam się z problemem w mojej Astrze H. Defekt objawia się faktem, iż wszystkie drzwi są zamknięte (centralny blokuje bez problemu) a samochód sygnalizuje stan zupełnie odwrotny, mianowicie przez kilka pierwszych minut po zapłonie pojawia się brzęczyk i cały czas świecąca kontrolka otwartych drzwi. Może ktoś już miał przygodę z takim problemem i zna rozwiązanie.

Pozdrawiam serdecznie.

witam

mialem w mojej astrze h combi dokladnie to samo tak jak opisales po kilku miniutach wlaczala sie kontrolka ,okazalo sie ze zamek tylniej klapy byl zepsuty i nie domykal,tylko ze nie sam zamek o to gdzie sie naciska mieszkam w niemczech to sie tu nazywa Tastaturschloss mialem jeszcze gwarancje wiec zrobili za friko ale normalnie koszt to 170 euro

https://forum.opel24.com/topic/28182-problem-z-czujnikiem-otwartych-drzwi/#findComment-97555

Gość Anonymous

jeżeli nie będzie to tylna klapa jak kolega sugerował to sprawdż przewody łączące drzwi lub klapę z karoserią (te w osłonkach gumowych) czy któryś nie jest pęknięty zdejmij osłonkę i delikatnie pociągaj pojedyńcze przewody, ja u siebie miałem pęknięte 3 przewody w lewych tylnych drzwiach(też astra h kombi) tyle że u mnie pękły od siłownika zrobiły zwarcie i centralny nie działał pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/28182-problem-z-czujnikiem-otwartych-drzwi/#findComment-97551

• 5 miesięcy temu...

Witam

Pozdrawiam serdecznie.

witam

mialem w mojej astrze h combi dokladnie to samo tak jak opisales po kilku miniutach wlaczala sie kontrolka ,okazalo sie ze zamek tylniej klapy byl zepsuty i nie domykal,tylko ze nie sam zamek o to gdzie sie naciska mieszkam w niemczech to sie tu nazywa Tastaturschloss mialem jeszcze gwarancje wiec zrobili za friko ale normalnie koszt to 170 euro

Mam chyba podobną sytuacje :wink:

Po otwarciu auta pilotem otwiera się tylna klapa. Kolejne domknięcia skutkują tym, że ja ją zamykam a ona się otwiera (złośliwa jakaś).

Zauwazyłem że

- słychać tykanie/prace w zamku.

- zamykając klape i przyciskając klamke ona pozostaje zamknięta, ale gdy klake puszcze po chwili się znowu klapa otwiera.

Dość denerwująca sprawa bo w aucie świeci się czerwona kontrolka od drzwi .... ktoś rozwiązał podobny problem u siebi e (nie za 170euro!) :):drunk:

Po użyciu przycisku zamknij na pilocie i zamknięciu klapy wszystko działa ok - klapa jest zamknięta.

https://forum.opel24.com/topic/28182-problem-z-czujnikiem-otwartych-drzwi/#findComment-54856

• 10 lat później...

Witam , może komuś się przyda ta informacja  , a mianowicie w swojej Astrze GTC miałem ten problem po zamknięciu drzwi świeciła kontrolka otwartych drzwi , i nie gasło podświetlenie tablicy rejestracyjnej , zdjęte zostały kostki te w drzwiach (są tam takie małe blaszki ) i mechanizmy zamka zostały  potraktowane WD40  , ku mojemu zdziwieniu po 10 minutach kontrolka zgasła  wszystko wróciło tak jak było , od 2 dni spokój . Mam nadzieje że komuś pomogłem w rozwiązaniu irytującego problemu Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/28182-problem-z-czujnikiem-otwartych-drzwi/#findComment-726976