Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie 3 zapytania/problemy.

1. Przy ok. 70 km/h zaczyna spod lustera kierowcy szumieć jakby wiatr. Rozkręciłem je dziś, aby zobaczyć czy nie brakuje jakiejś uszczelki czy czegoś. Okazło się, że w brakuje nim takiej gombki jak w lewym:

Dołączona grafika

Czy brak tej gombki może być powodem tego szumu?

2. Właśnie podczas rozkręcania tego lusterka, zauważyłem, że mam oryginalne tweetery z gm , troche mnie to zdziwiło. Niestety nie działają, nie wiem czy przez radio, czy się poprostu popsuły. W ich miejsce da rade zamontować jakieś nowe, czy ówczesne mają inne obudowy?

Dołączona grafika

3. No i teraz najważniejsze, szyby ele. Mam to u siebie, ale chciałem to zlikwidować bo głośno to chodzi jak nie wiem, a i tak działa tylko prawa strona, bo w lewej poobrywały się linki chyba od silnika. A tak jak mówie głośno to chodzi jak nie wiem. Silniki najwyżej sprzedam, bo kasiora mi potrzebna.

Dołączona grafika

Tak mam to rozwiązane. Ta gumowa rura, tj linka idzie od starego, ręcznego pokrętła do silnika. Więc wystarczy wyjąć silnik razem z linką, i tym czymś nałożonym na pokrętło, załozyć jakieś pokrętło ze złomu z tymi omegami i będzie smigać?

https://forum.opel24.com/topic/28190-lusterko-szyby-eletweetery-gm/

no niestety mechanizm do szyb otwieranych manualnie inny jest jak dobrze pamietam

ale neich sie jeszcze inni wypowiedza nim cie w blad wprowadze

ale jak bys potrzebowal - to jesli to jest wersja 5 drzwi - to mam takie mechanizmy cale - na strona kierowy i pasazera...

mysle ze sie dogadamy

jak by co to pisz na PW

https://forum.opel24.com/topic/28190-lusterko-szyby-eletweetery-gm/#findComment-97361

Dzięki za odp. Myślałem, że wystarczy silnik zdemontować, bo gdy on pracuje to ta zębatka na miejscu pokrętła się obraca. Więc logicznie, pokrętło założyć i ją ręcznie obracać. A co do reszty?

[ Dodano: Pią Lut 26, 2010 15:28 ]

Dobra można zamknąć temat.

Te ele. szyby to jakiś uniwersalny zestaw. Wystarczy zdjąć silnik z linka i założyć rączke.

Założyłem w lusterku gombke i jest cicho.

https://forum.opel24.com/topic/28190-lusterko-szyby-eletweetery-gm/#findComment-97345