Skocz do zawartości

Opel Kadett 1.6i 1990r nie odpala ani na lpg ani benzynie.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Mam problem z kadettem mianowicie nie chcę odpalać. A wygląda tak jak by nie miał iskry a ma bo sprawdzałem. Jak ktoś mnie przyholuje chociaż z 2m na lince to odpala. Może macie pomysły co może się dziać dodam tak, że pompa paliwa została wymieniona miesiąc temu i wszystko było super aż do wczoraj kiedy zaczeły się takie problemy. Dziękuje z góry za pomoc i mam nadzieje, że w dobrym dziale piszę.

[ Dodano: Czw Mar 04, 2010 11:21 ]

Dzisiaj sprawdzałem czy są błędy i wyskoczyły takie:

35-Zawór regulacji prędkości obrotowej biegu jałowego lub jego obwód; brak (lub zła) regulacji biegu jałowego (GM Multec, Bosch Motronic) - Czyli jeśli dobrze wnioskuje coś z silnikiem krokowym. Dziwne by było bo nie dawno był wymieniany.

44 Sonda lambda lub jej obwód, za uboga mieszanka paliwowo ? powietrzna

45 Sonda lambda lub jej obwód, za bogata mieszanka paliwowo ? powietrzna

I czy przy jeździe na gazie to normalne tzn. błąd 44 i 45?.

Ale te błędy były już prędzej i samochód normalnie pracował teraz problem myślę, że związany jest z aparatem zapłonowym. Czekam na pomoc kogoś z forumowiczów.

https://forum.opel24.com/topic/28388-opel-kadett-16i-1990r-nie-odpala-ani-na-lpg-ani-benzynie/

Gość andrzej_m55

I czy przy jeździe na gazie to normalne tzn. błąd 44 i 45?.

To jest normalne przy instalacji I generacji

Sprawdź wszelkie masy i akumulator może jest słaby

https://forum.opel24.com/topic/28388-opel-kadett-16i-1990r-nie-odpala-ani-na-lpg-ani-benzynie/#findComment-95551

Gość Anonymous

Dzięki za odp. Więc tak z masami wszędzie ok, aparat zapłonowy rozebrałem przeczyściłem i dalej nic palec rozdzielacza ok. Kiedy kręce silnik w ogóle nie zaskakuje dalej jak by nie dostawał iskry. Może to wina Cewki bądź samego aparatu. Gdzie mogę jeszcze szukać problemu z góry dziękuje za pomoc. Jak sprawdzić cewkę oraz aparat czy jest sprawny??.

Będe bardzo wdzięczny za pomoc.

https://forum.opel24.com/topic/28388-opel-kadett-16i-1990r-nie-odpala-ani-na-lpg-ani-benzynie/#findComment-95283