Gość artur87rk Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 No i bylem dzisiaj na diagnostyce po raz kolejny, wyskoczyly mi bledy : zawory , sonda lambda 1, egr. No i tak... Zawory raczej to nie sa, poniewaz 2 lata temu cala cewka byla wymieniona, egr raczej tez nie, poniewaz jest nowy (delphi). Mechanik skasowal bledy. Kilkakrotnie wlaczalismy i wylaczalismy auto. Po tym wszystkim autko chodzi jak "nowe". Mechanik powiedzial, ze na razie mam tak pojezdzic. Choc pozniej jeszcze sprawdzil parametry sondy lambdy i sie okazalo, ze sinosuida skacze niemozliwie z 70 skoczyla na 800 z 700 na 80 . Czy to jest moze ten blad, ktory asterke najbardziej boli ? Sonda od poczatku nie byla wymieniana. I ktora to jest sonda 1 - ta przed kolektorem ? bo podobno jeszzcze jest jedna sonda 0.2 ale nie wiem, gdzie sie znajduje   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/28392-wymiana-egr-nic-nie-dala-astra-2001/page/2/#findComment-95208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi