Skocz do zawartości

Dziwne wibracje, drżenie. Astra G diesel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

witam. od jakiegos czasu słyszę w srodku w kabinie dziwne drzenie. objawia sie to podczas jazdy i podczas postoju. jak dodaje gazu i obroty wchodzą do góry lub opadają słychac wyraznie te drżenie,zauwazyłem ze jak skrece kołami na maxa w prawo lub w lewo drzenie jest troszke mniejsze. słychac to taki jak by z komory silnika jak by cos wpadało w wibracje i obijało sie o bude ale niemam pewnosci czy to sie obija o budę czy cos jest luźne i drży. niemogę tego zlokalizowac dokłanie ale drzenie jak by dochodzi z prawej strony silnika. dodam ze tłumiki są ok , wieszaki gumowe tez powymieniane. napinacz paska i pasek wymieniony. poduszka tylna skrzyni wymieniona. moze ktos miał te przypadłosc?;( co to moze być;/?? samochód jezdzi normalnie i sie zachowuje normalnie. tylko strasznie denerwują te wibracje. pozdrawiam wszystkich i licze ze czegos sie od was dowiem.

https://forum.opel24.com/topic/28643-dziwne-wibracje-dr%C5%BCenie-astra-g-diesel/

Gość Anonymous
zbyszek670, poduszkę wymieniłem tylko tą tylną, tą która jest umiejscowiona w ierunku tyłu samochodu. a w jakim stanie jest prawa i lewa to szczerze niewiem. dzis sprawdzę. czy to mogą byc wlasnie te poduszki?:jupi: czy przy ich uszkodzeniu pojawiaja sie wlasnie takie objawy jak u mnie?

https://forum.opel24.com/topic/28643-dziwne-wibracje-dr%C5%BCenie-astra-g-diesel/#findComment-93620

Gość Anonymous

witam kolegów ponownie. sprawa z drżeniem i wibracjami załatwiona. nieuwierzycie co było. zajechałem dzis do servisu boscha któryś raz z kolei i powiedziałem w czym problem. zeszło sie chyba z 5 mechaników i wszystko sprawdzili i nic niezlaeźli. az tu przyszedł młody chlopaczek mechanik i zaczął szukac przyczyny. trwało to 5 min. i znalazł luz na półosi prawej, a dokładnie luz na półosi przy samym kole. zdjął zaślepkę ta która osłania srube mocującą całą piastę do półosi i okazało sie ze nakretka jest niedokręcona. dokręcił ją kluczem pneumatycznym i wszystko wróciło do normy. samochodem az miło jeździc nic niedrży nic nie wibruje. ciesze sie ze tak to sie skonczyło a borykałem sie z tym problemem około 1 roku. pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/28643-dziwne-wibracje-dr%C5%BCenie-astra-g-diesel/#findComment-93206