Skocz do zawartości

Problemy z asia 1.6 8v malo mocy na zimnym 3 gary duzo pali

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pio19trek

tak 10 pinowe robie zwarcie na tym a i b przekrecam stacyjke i pali sie zaplon odzywiscie olej i postuj i nic mi nie miga . moze tyle bledow ze mu sie nie chce:D a jak zresetuje pojerzdze to wyswietli mi te bledy?

Gość andrzej_m55

Emsi0072007, czytaj ciut więcej jak ostatnią wypowiedź bo pytałem o kontrolki

pio19trek, to sprawdź czy w kontrolce nie jest spalona żarówka

Ona musi świecić po włączeniu zapłonu a jak odpalisz to gaśnie

Gość pio19trek

bez zwierania stykow tez nie swieci ani tak ani tak. dzisiaj przejechalem na benzynie 100 km pali mi 9l na szczescie troche sie poprawil na tej benie gazu pali mi 17l:/ to moze bedzie reduktor filter gazu itp...ale dlaczego jest takim mulem na benie jak i na gazie? po obwodnicy wiecej nie pojade niz 120 z gorki 140 moim zdaniem powinien wiecej. korek oleju jest ok zadnego szlamu nie dymi na niebiesko mysle ze silnik ok?? moze jakies czujniki sonda itp co o tym sadzicie?

Gość Emsi0072007

Skoro nie świeci to najprawdopodobniej żarówka się przepaliła :P:):)

Wymień ją i wtedy zobacz czy są jakieś błędy. Pozdrawiam

Gość Emsi0072007

Oczywiście że mają. Po lewej stronie w zestawie wskaźników. Jeśli nie wiesz jak wygląda to jest to pomarańczowa kontrolka z zarysem silnika z piorunem w środku :P

Gość pio19trek

wiem jak wyglada tylko naprawde sie nie świeci a jest od tego jakis bezpiecznik czy cos a jesli nie to bez problemu sie wymienia ta żarówkę?

Muszisz dostać się do licznika - osłona przełączników, ramka licznika, licznik, ściągasz szybkę, odczepiasz linkę oraz 2 wtyczki no i masz już wszystko na dłoni

Gość pio19trek

ciezko troszke bylo z linka ale jast ok zarowki nie bylo nom i sie posypalo bledami 33,35,42,44,45 zaraz sprawdze co to powiedzcie mi jeszcze czy to moga bys stare bledy czy to sa aktualne? wyjac klamre z - i sprawdzic jeszcze raz?

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 15:58 ]

nom i nie czaje. 1 gdzie sie znajduje ten czujnik w kolektorze wlotowym, mozna go przeczyscic itp? 2 zawor regulacji obrotow biegu jalowego to silniczek krokowy? 3 obwod ukladu zaplonowego lub czujnik przedkosci pojazdu ,to ten czujnik halla? 4 sonda labda nie mam katalizatora bo sie rozlecial i wlozylem strumieniace moze to byc przez to? czy poprostu jest zjeb...;)

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 15:59 ]

jakby ktos mi doradzil co kupic co wymienic co przeczyscic to bym byl wdzieczny:(

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 17:47 ]

przejechalem sie jakies 10 min po zresetowaniu i wyszly mi tylko 2 bledy 42 i 45

te pierwsze mogly wyjsc z powodu wymiany filtra calego bo byl pekniety i dostawal lewe powietrze + te wszystkie rurki co ida do wtrysku itp + czyscilem silniczek krokowy to moze dlatego sie te bledy usunely. cos jakby lepiej chodzil jak zrestartowalem komp jest to mozliwe? a i cos m isie stalo z liczniiem moze zle wsadzilem linke bo na np 2 mam 70km/h a na 4 juz jade 130 po osiedlu kiedy nawet nie umielem sie tak rozpedzic na obwodnicy czyli niemozliwe... prosze o pomoc co z tym obwodem ukladu zaplonowego lub czujnikiem predkosci pojazdu z gory dzieki:)