Kelso Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) W reflektorze po stronie kierowcy regulacja pionowa nie działa wg mnie poprawnie. Silniczek pracuje, ale zakres regulacji jest dużo mniejszy niż w drugim reflektorze. Mam wrażenie, że ten od kierowcy świeci cały czas wyżej niż od pasażera. Moje pytanie jest następujące: czy aby wyjąć i ponownie poprawnie zamontować silniczek regulacji, konieczny jest demontaż lampy z nadwozia? Wg "Sam naprawiam..." tak, ale skoro przy wyjmowaniu silniczka należy go obrócić zgodnie z ruchem wskazówek zegara (patrząc na reflektor od komory silnika) to miejsca jest wg mnie dość aby obeszło się bez wyjmowania reflektora. Auto z 2008 roku jeśli to ma znaczenie. Reflektory oba Hella. "Niesprawny" reflektor jest nowszy/wymieniony (stłuczka) za poprzedniego właściciela - podejrzewam niestaranny montaż. Edytowane 21 Listopada 2013 przez Kelso   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/28830-astra-ii-regulacja-%C5%9Bwiate%C5%82/page/2/#findComment-509555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi