Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tomcioadamcio

Witam mam kadetta 1,6 z 1991 roku i mam problem z wycieraczka tylnej szyby chodzi o to ze czasami po wlaczeniu jej wyciera odrazu nie raz trzeba nacisnac zeby polecial plyn i dopiero wtedy pracuje a nie raz nawet plyn nie pomaga a wyciera dopiero po kilku minutach i na nastepne przetarcie szyby trzeba czekac kolejna kolo minutki.

Drugi problem dotyczy nawiewu tzn chodzi o to ze po wlaczeniu nawiewu do kabiny zawsze wlatuje cieple powietrze nie ma mozliwosci ustawienia wlotu zimnego powietrza przesuwam tym suwakiem ktory jest za to odpowiedzialny a tu nic czy ustawie na zimne czy na cieple to i tak leci zawsze cieple powietrze jesli ktos wie co moglo sie stac to prosze o pomoc jak usunac ta usterke

pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/29162-tylna-wycieraczka-oraz-nawiew/

Witam mam kadetta 1,6 z 1991 roku i mam problem z wycieraczka tylnej szyby chodzi o to ze czasami po wlaczeniu jej wyciera odrazu nie raz trzeba nacisnac zeby polecial plyn i dopiero wtedy pracuje a nie raz nawet plyn nie pomaga a wyciera dopiero po kilku minutach i na nastepne przetarcie szyby trzeba czekac kolejna kolo minutki.

Sprawdź styki przy manetce i przekaźniku(jest w skrzynce bezpieczników)

Możliwe, że styki między klapą a pasem dolnym są wytarte

Drugi problem dotyczy nawiewu tzn chodzi o to ze po wlaczeniu nawiewu do kabiny zawsze wlatuje cieple powietrze nie ma mozliwosci ustawienia wlotu zimnego powietrza przesuwam tym suwakiem ktory jest za to odpowiedzialny a tu nic czy ustawie na zimne czy na cieple to i tak leci zawsze cieple powietrze jesli ktos wie co moglo sie stac to prosze o pomoc jak usunac ta usterke

Standardowa przypadłość kadetta. Problem z linką od regulacji. Najlepsza metoda to wymiana linki.

Doraźnie możesz użyć pasków do kabli i pancerz przymocować na nich.

Najczęstszy problem to pękający zatrzask z pancerza.

https://forum.opel24.com/topic/29162-tylna-wycieraczka-oraz-nawiew/#findComment-88884

• 1 miesiąc temu...
Gość Anonymous

Ja mam inny problem u mnie wycieraczka chodzi cały cały czas , chyba że włączę wycieraczki na przednią szybę ,wtedy na tylnej szybie nie chodzi.Co wy na to czyżby przełącznik?

https://forum.opel24.com/topic/29162-tylna-wycieraczka-oraz-nawiew/#findComment-78156