Gość Anonymous Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Dziś wymieniłem świece, czujnik położenia wału korbowego. Podczas odpalania nie ma już problemu z przygasaniem zobaczymy jak jutro rano zimny silnik będzie się zachowywał. Wyjechałem by sprawdzić jak w trasie się zachowuje rozpędziłem go,w miarę dobrze się prowadził później jak wracałem zacząłem go na obroty wkręcać i zapaliła się znowu lampka od silnika jak miałem 4tys obr/min na 4 i silnik zaczął przygasać. Kurde już nie mam pomysłów co z nim, wypadało by mi jeszcze ten EGR przeczyścić, a miałem dodać że dziś wykręciłem ten czujnik i przeczyściłem styki ale nic to nie dało. Mam wątpliwości co do rozbierania czy jak rozkręcę by go wyczyścić nic nie uszkodzę czy nie będzie się lało borygo jak w przypadku wykręcania czujnika z EGR'u. proszę o wasza pomoc [ Dodano: Pią Kwi 02, 2010 13:46 ] jest ktoś w stanie mi pomóc?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29222-kontrolka-awarii-silnika-na-tablicy-rozdzielczej/page/2/#findComment-87937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi