Gość ThomyG Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam, posiadam samochód Opel Astra F 1.6 1992r. - zakupiłem interfejs diagnostyczny ELM 327. Zainstalowałem urządzenie (podłączyłem, zainstalowałem sterowniki z dołączonego nośnika CD). Urządzenie zainstalowało się jako COM4, przestawiłem na COM1, zmieniłem ustawienia na zalecane w manualu tj: Podłączyłem ELM327 do samochodu, następnie do laptopa, uruchomiłem komputer, przekręciłem kluczyk, uruchomiłem program: - ScanTool.net for Windows v1.13: dostałem informacje - "Nie można otworzyć portu COM", po kilku próbach komunikat "Brak połączenia z interfejsem" - ScanMaster-ELM DEMO - w logu niby coś robił, ale na koniec i tak "Rozłączono" - ELM sprawdzałem jeszcze ja Lanosie 1.4 2003r. screen poniżej, może coś pomoże: - PCMSCAN DEMO - nie mógł się połączyć - OBD II Logger - j/w - WOBD - j/w Na 2 samochodach nie mogłem się podłączyć. Przy próbie nawiązania połączenia mruga zielona dioda na ELM oraz lampka w samochodzie. To co robiłem: - zmiana portów na COM1, COM2, COM3, COM4 - zmiana czasu opóźnienia z 16 na 1 (msek) w zaawansowanych ustawieniach - reinstalacja sterowników oraz programów diagnostycznych - sprawdzałem na wszystkich gniazdach USB System Windows XP SP3. Jakiś pomysł ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29388-elm327-nie-%C5%82%C4%85czy-si%C4%99-z-astr%C4%85-f-1992r-16/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Nie robisz żadnego błędu-wszystko OK, ELM 327 NIE połączy się ze starą Astrą F   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29388-elm327-nie-%C5%82%C4%85czy-si%C4%99-z-astr%C4%85-f-1992r-16/#findComment-85949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi