Gość marekww33 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zdemontować schowek i wszystkie przeszkadzające elementy Odsłoni się taki widok. Na czerwono zaznaczone wkręty które trzeba wykręcić szt. 3. Po ich wykręceniu wentylator będzie się jeszcze trzymał. Trzeba jeszcze odgiąć zatrzaski. I mamy już wentylator na kolanach, żeby go wydostać z obudowy trzeba wcisnąć trzy gumowe zatrzaski. Przesmarowałem go w ten sposób że, psikałem WD-40 w to miejsce i podłączyłem wentylator żeby się pokręcił i płyn dostał się między łożysko a wirnik, powtórzyłem to parę razy. Można go rozłożyć żeby dostać się do środka, ale nie chciałem przedobrzyć Jeśli ktoś to zrobi to mile widziany opis. Oczywiście pominąłem szczegół że trzeba podpinać wtyczki i zdjąć ranię od silniczka obiegu zamkniętego bo yo jest chyba logiczne. WAŻNE!!! Jak będziecie składać to dokładnie trzeba włożyć ramię od obiegu zamkniętego bo po jakimś czasie może wyskoczyć i trzeba znów rozbierać tapicerkę. _________________________________________________________________________________________________________ Właśnie oglądam przywiezienie zwłok PREZYDENTA i nie mogłem się powstrzymać, ale tak trzeba.   Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29573-demonta%C5%BC-i-przesmarowanie-skrzypi%C4%85cego-wentylatora-nawiewu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi