Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie i prośbę . Chcę założyć światła jazdy dziennej (LED) w Astrze H , gdzie mogę się wpiąć w instalację nie powodując konfliktów (CAN). Lampy posiadają atesty , homologację RL , mają wbudowany sterownik on/off (trzy przewody "+","-" i "+" sygnał z pozycyjnych . W moim autku nie ma możliwości włączenia funkcji świateł dziennych.

Z góry dziękuję za pomoc.

https://forum.opel24.com/topic/29595-%C5%9Bwiat%C5%82a-do-jazdy-dziennej-astra-h-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/

Może trochę nie na temat, ale gdzieś ostatnio obiło mi się o uszy, że zostanie zdjęty obowiązek jeżdżenia na światłach w ciągu dnia... Może ktoś coś wie więcej na ten temat?

to byl ostatnio pomysl PiSu

ale raczej nie przejdzie przy obecnym ukladzie politycznym - pomijajac juz to co stalo sie w sobota to policjai innetam pozazradowe organizacje walczace o bezpieczenstwo w ruchu drogowym sa "za" jazda na swiatlach w ciagu dnia przez caly rok

• 9 miesięcy temu...
Gość Klapouchy

Witam. Mam takie pytanie i prośbę . Chcę założyć światła jazdy dziennej (LED) w Astrze H , gdzie mogę się wpiąć w instalację nie powodując konfliktów (CAN). Lampy posiadają atesty , homologację RL , mają wbudowany sterownik on/off (trzy przewody "+","-" i "+" sygnał z pozycyjnych . W moim autku nie ma możliwości włączenia funkcji świateł dziennych.

Z góry dziękuję za pomoc.

Czy ktoś odpowie... sam jestem ciekawy.

rozmawialem ostatnio z elektrykiem an ten temat

co prawda nei w astrze a w Volvo

ale tam tez wszystko jest na CANie

kupuajc kompelt z 3 kablami wystajacymi z lampki podpisnmy sie normalnie w instalacja w dowolyn miejscu

najlepiej w komorze silnika gdzie wszystkie kabel da sie znalezc w jednym miejscu

no i wystarczy sie wpiac w postojowki juz przy jednej lampie i kabel poprowadzic do obydu lampek dziennych

wszystko ma dzialac bez problemu

http://www.daytime-running-light.com/inc_media/01_informieren/03_montage/12_montage_opel_astra.pdf

wystarczyło pszukać

jak podłączysz automatyczne wyłączanie dziennych i przy uruchomiomym silniku i włączonych dziennych bedą lekko swiecic to wstaw kondensator (chyba 100 uf) pomiedzy plus (żółty -aktywacja automatycznego wyłącznika) a masę

• 1 rok później...