Gość piotrek693 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam, jest to mój pierwszy post na forum (i pewnie nie ostatni), tak jak i pierwszy Opel w mojej rodzinie. Po kilku mercedesach zdecydowałem się na OMEGĘ z 2002r. Pierwsze pytanie dotyczy własnie modelu: to jest C czy B FL?? W Briefie jest napisane OMEGA B, ale B były jakby starsze. cokolwiek to c i B fl znaczy. Ale najważniejsza sprawa dotyczy dziwnego dzwięku. Gdy lekko wciskam pedał gazu (automat) i puszczam spod samochodu wydobywa się dzwięk przypominający cichy jęk. Gdy to samo robię ale dynamicznie taka sytuacja nie ma miejsca. Odrazu powiem, że poziom oleju w dyfrze jest ok. Kolejna, mniej ważna sprawa dotyczy nawiewów. Rękę dam sobie uciąć, że jak sprowadziłem to auto to świecił się tylko napis ECO. Raz z ciekawości nacisnąłem AUTO i od tej pory nie wiem jak wyłączyć ten tryb automatyczny Dodam, że to sedan z silnikiem 2,5 DTI (podobno z BMW) Pozdrawiam wszystkich omegowiczów i przyznam, że z dnia na dzień samochód coraz bardziej mi się podoba Jeszcze jedno. Czy to normalne, że jadąc z górki, hamując silnikiem, samochód sam redukuje biegi?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29628-omega-c-kilka-pyta%C5%84/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 nie ma omegi C to jest bledne nazewnictwo jest omega B ktora miala dwa lifty jeden w 1998 drugi w 2000 ta ostatnia jest nazywana blednie omega C zalatw sobie instrukcje to bedziesz wiedzial jak obslugowac klime co do zjezdzania i hamowania silnikiem to jest wlasnie automat sam zmienia biegi odpowiednio do warunkow obrotow i predkosci do zjazdow i podjazdow ze stromych wzniesien sa wlasnie 1,2,3 zamiast D o tym juz pisalem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29628-omega-c-kilka-pyta%C5%84/#findComment-84843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi