Gość Anonymous Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Problem nie dzialającej klimy u nas jest bardzo czesty bo mamy auta sprowadzane i nie nowe.Syn ma astre 1,6 75KM Hatchback z 96 roku i okazalo sie ze u niego nie załancza sie pompa układ jest szczelny podobno. Moze ktoś wie co z tym fantem zrobic i gdzie najlepiej czy wie ktos jakie sprezarki stosuje Opel [ Dodano: Pon Kwi 30, 2007 19:29 ] Mam tez problem z klimatyzacją w syna astrze .Jest dziwny model bo 1,6 55KM dwie poduszki i wspomaganie oraz nie działająca klima reczna.Czy ktoś ma coś podobnego u siebie?Jak tak to chodzi mi o sprężarke do takiej astry ?Jaka i czy mozna dokupic lub zregenerować [ Dodano: Pon Kwi 30, 2007 19:38 ] Mam do was pytanie bo widze ze rozmawiacie na temat klimatyzacji.Syn ma Astre 96 rok ; 1,6 ; 55KW. Jest to troche dziwna wersja bo posiada klime manualna (ręczna) . dwie poduszki i wspomaganie kierownicy. Co sie okazało . Okazalo sie ze nie załancza sie sprężarka klimy przy czym układ jest szczelny bo byl nabijany i sprawdzany. Moze ktoś sie oriętuje jaka sprężarka czy mozna dokupić lub regenerować i ewentualne koszty tej operacji   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/2970-klimatyzacja-w-astrze/page/2/#findComment-333084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Przyznam, że jak nabijamy klimatyzacje to do oleju dodajemy czynnika (oczywiście wcześniej pytanie do klienta czy chce - czasem jest nowa sprężarka i mogły by być problemy z ew. gwarancją). Dzięki temu w razie jakiegokolwiek wycieku pod lampą UV widać miejsce gdzie czynnik ucieka. Jako ciekawostka: podczas nabijania klimy w VW Golf II próżnia nic nie wykazała (zassało oringi), dopiero przy dodawaniu czynnika z olejem oring puścił. marcel1, klima manualna w Astrach to standard. Jak możesz to sprawdź bezpieczniki oraz okablowanie. Może się zdarzyć, że po prostu gdzieś kostka się wypięła...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/2970-klimatyzacja-w-astrze/page/2/#findComment-333063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi