Skocz do zawartości

astra g 2.0 dtl niekiedy gaśnie i nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

witam od razu zaznaczam ze jestem nowy i zabardzo sie nie znam. jestem posiadaczem astry g 2.0dtl od wrzesnia wczesniej mialem astre F 1.4mpi 250tys km i ten co ja kupowal gaz jej jeszcze zakladal :lol: .... no i teraz place ze glupote :lol:

no wiec zaczelo sie w grudniu i co mi moglo pasc?? POMPA 3200zł rok gwarancji:( potem przez 2miesiace czy mroz czy zima palila na dotyk bez zarzutu. ktoregos poranka w garazu odpala normalnie po 5-10sek gasnie. po 15sek kreceniu odpalila pojechalem do mechanika. mowi mi ze zapewne paliwo,pojechalem zalalem v power i przeszlo (2dni przed tym tankowalem w trasie na BP co ciekawe na tej samej stacji na ktorej 2 ostatnie razy tankowalem na "starej"pompie: moze przypadek??) potem kilka razy sie to powtorzylo za kazdym razem odpalala. az ktoregos dnia lipa :drunk: okazalo sie ze filtr zasyfiony jakimis opilkami miedzianymi(filtr wymieniany przy regenreacji pompy).zrobilismy. 2tyg jezdzila bez zarzutu i rano znow to samo. zaholowalem okazalo sie zapowietrzona filtr czysty. przewody sprawdzone pod sprezonym powietrzem,wszystko szczelne, bak czysty auto jedzie zeby nie zapeszac super(ok170km/h bezproblemowo). jaka moze byc przyczyna?? podejrzewamy z mechanikiem: immo (odcina paliwo,przy kreceniu dlugim zapowietrza sie pompa ),odpowietrznik w baku, czy jakas inna nieszcelność. mechanik powiedzial ze nie chce byc pesymistyczny ale czuje ze znowu sie to powtorzy bo nic sie bez przyczyny nie dzieje ale niewiemy co jej jest. w srode chce dac wymienic jakis czujnik klimatyzacji wiec bym za jednym razem dal to zrobic. prosze o pomoc,jakies pomysly. z gory dzieki 8)

[ Dodano: Sob Kwi 17, 2010 18:21 ]

aha zeby nie bylo rok 1999 :drunk:

https://forum.opel24.com/topic/29789-astra-g-20-dtl-niekiedy-ga%C5%9Bnie-i-nie-pali/

podpinalismy ja na kompie i zadnych bledow a poza tym sprawdzane bylo podgrzewanie swiec jest ok

[ Dodano: Pon Maj 03, 2010 19:57 ]

a wiec dzisiaj się powtórzyło :lol: .... po ponad dwoch dniach postoju dzisiaj astre odpalam, pali na raz ale po kilku sekundach gasnie z tym ze po odpaleniu lekko przygazowalem ja.... na drugim kreceniu ok5-10sek,gaz do dechy i odpalila i juz chodzila bez problemu... (moze to przygazowanie na pierwszym kreceniu jej ulrzylo i zalapala za drugim)wnioskuje wiec zapowietrznia sie. moje pytanko czy na odcinku bak-pompa?? bo gdyby od pompy czyli np trawersy nie odpalila by wogole?? jesli sie myle nakierujcie mnie...wiem ze temat walkowany juz wiele razy,czytalem juz z 2godz forum ale nigdzie nie doszlem do tego gdzie w takim przypadku moze byc nieszczelnosć... pozdrawiam :lol:

https://forum.opel24.com/topic/29789-astra-g-20-dtl-niekiedy-ga%C5%9Bnie-i-nie-pali/#findComment-83585