Gość havi86 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 witam od razu zaznaczam ze jestem nowy i zabardzo sie nie znam. jestem posiadaczem astry g 2.0dtl od wrzesnia wczesniej mialem astre F 1.4mpi 250tys km i ten co ja kupowal gaz jej jeszcze zakladal .... no i teraz place ze glupote no wiec zaczelo sie w grudniu i co mi moglo pasc?? POMPA 3200zł rok gwarancji:( potem przez 2miesiace czy mroz czy zima palila na dotyk bez zarzutu. ktoregos poranka w garazu odpala normalnie po 5-10sek gasnie. po 15sek kreceniu odpalila pojechalem do mechanika. mowi mi ze zapewne paliwo,pojechalem zalalem v power i przeszlo (2dni przed tym tankowalem w trasie na BP co ciekawe na tej samej stacji na ktorej 2 ostatnie razy tankowalem na "starej"pompie: moze przypadek??) potem kilka razy sie to powtorzylo za kazdym razem odpalala. az ktoregos dnia lipa okazalo sie ze filtr zasyfiony jakimis opilkami miedzianymi(filtr wymieniany przy regenreacji pompy).zrobilismy. 2tyg jezdzila bez zarzutu i rano znow to samo. zaholowalem okazalo sie zapowietrzona filtr czysty. przewody sprawdzone pod sprezonym powietrzem,wszystko szczelne, bak czysty auto jedzie zeby nie zapeszac super(ok170km/h bezproblemowo). jaka moze byc przyczyna?? podejrzewamy z mechanikiem: immo (odcina paliwo,przy kreceniu dlugim zapowietrza sie pompa ),odpowietrznik w baku, czy jakas inna nieszcelność. mechanik powiedzial ze nie chce byc pesymistyczny ale czuje ze znowu sie to powtorzy bo nic sie bez przyczyny nie dzieje ale niewiemy co jej jest. w srode chce dac wymienic jakis czujnik klimatyzacji wiec bym za jednym razem dal to zrobic. prosze o pomoc,jakies pomysly. z gory dzieki [ Dodano: Sob Kwi 17, 2010 18:21 ] aha zeby nie bylo rok 1999   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29789-astra-g-20-dtl-niekiedy-ga%C5%9Bnie-i-nie-pali/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość babuszka_1994 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 a moze masz sterownik swiec walniety i ci swiec nie grzeje ? lub je przegrzewa   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29789-astra-g-20-dtl-niekiedy-ga%C5%9Bnie-i-nie-pali/#findComment-83588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość havi86 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 podpinalismy ja na kompie i zadnych bledow a poza tym sprawdzane bylo podgrzewanie swiec jest ok [ Dodano: Pon Maj 03, 2010 19:57 ] a wiec dzisiaj się powtórzyło .... po ponad dwoch dniach postoju dzisiaj astre odpalam, pali na raz ale po kilku sekundach gasnie z tym ze po odpaleniu lekko przygazowalem ja.... na drugim kreceniu ok5-10sek,gaz do dechy i odpalila i juz chodzila bez problemu... (moze to przygazowanie na pierwszym kreceniu jej ulrzylo i zalapala za drugim)wnioskuje wiec zapowietrznia sie. moje pytanko czy na odcinku bak-pompa?? bo gdyby od pompy czyli np trawersy nie odpalila by wogole?? jesli sie myle nakierujcie mnie...wiem ze temat walkowany juz wiele razy,czytalem juz z 2godz forum ale nigdzie nie doszlem do tego gdzie w takim przypadku moze byc nieszczelnosć... pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29789-astra-g-20-dtl-niekiedy-ga%C5%9Bnie-i-nie-pali/#findComment-83585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi