Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie o lampy przednie - czy strzałki narysowane pod znaczkiem homologacji skierowane w prawą stronę oznaczają ruch lewostronny??? ostatnio chciałem ustawić światła i mechanik mi powiedział że moja asia ma światła z anglika bo mają strzałki w prawą stronę i że świecą na odwrót:( Byłbym wdzięczny jakbyście mi napisali jak jest u was z tymi strzałkami (w motorze przeczytałem, że przy ruchu prawostronnym strzałek nie ma w ogóle). Dzięki

Poprawiłem temat // mod

https://forum.opel24.com/topic/2994-%C5%9Bwiat%C5%82a-prz%C3%B3d-pytanie-do-u%C5%BCytkownik%C3%B3w-astry-g/

A jaką masz cyferkę przy literze "E" oznaczającej homologację? bo ja mam E1 i z tego co znalazłem na necie to jest t homologacja w niemczech, światła z homologacja angielska mają oznaczenie E11. Jak patrzyłem na astrę sąsiada na parkingu to ona też ma strzałki na lampach w prawą stronę. Kurde zgłupiałem do reszty :wesoly: a na stronie motofakty nzlaazlem info że jak nie ma strzalek w ogóle to lampa jest do ruchu prawostronnego a jak są to do lewostronnego i bądx tu mądry

Gość adrianopelek

Mam E1 :wesoly:

[ Dodano: Pon Kwi 30, 2007 13:37 ]

stefdeath, przepraszam , że wprowadziłem cię w błąd. Otóż strzałki mam zwrócone w prawą stronę i E1.

Gość Anonymous

wczoraj dokładnie sie przyjrzałem i u mnie jest tak: lampa lewa (patrząc od przodu)

<------

jakies tam cyferki

------->

cyferki literki

<-------

bla bla

e1--------->

e1--------->

lampa prawa:

bla bla

---------->

bla bla bla

---------->

bla blab

------->

bla bla bla

------>

przepatrzyłem wczoraj 3 astry na parkingu i one maja dokladnie tak samo więc raczej nie mam świateł z anglika. Tylko poprostu trafiły się jakieś g**ne:( niby hella i szkło nie zmatowione, w środku odbłyśniki wizualnie wyglądają dobrze ale świeca do d**py :mrgreen:

Gość Anonymous

To fakt masz jakieś " G" lampki skoro mówisz ze świecą do bani.Ja z żarówkami boscha jestem w szoku jak te lampy świecą....a soczewy z omegi były tak słabe że się do nich"jarzyły" dosłownie.