Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie po wymianie sprężyn tylnych tez miałem swoj astro czolg wyzej o ok 4-5cm z tym ze kupilem orginal w oplu

po 3 miechach auto siadło do takiej wys jak na starych:) błotnik 1cm wyżej od końca gumy

u mnie powodem wymiany bylo ułamanie sie 1 sprezyny

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Nowe sprężyny muszą się ułożyć. Pojeździsz trochę i tył usiądzie. Od razu uprzedzam iż nie stanie się to z dnia na dzień.

PS> Przerabiałem to po założeniu sprężyn od GSI do 1.6 -> na początku było wyżej niż seria, ale z czasem auto usiadło na oczekiwaną wysokość.

Gość Maciej-123

Dzięki wielkie za info teraz już wiem że muszę być cierpliwy ale worek i tak w bagażniku zostaje aż nie usiądą tylko teraz waży 150 kg :beer: Jeszcze postaram się wrzucić zdjęcia jak wygląda teraz i potem jak już usiądzie dla innych jako lekturę :wesoly:

Może faktycznie lepiej było kupić używki, ale teraz przynajmniej wiesz co masz i nie wkładasz gum między zwoje :wesoly:

Gość Maciej-123

Wiem co mam i kombinuje żeby to zmienić :beer: ale teraz na przyszłość będzie dla potomności a tył jest tak sztywny że pierwsze 50 kg prawie nic nie pomogło przy 2 worku czyli 100 kg było coś widać ale dopiero 150 pomogło :beer: tylko trochę dużo miejsca zajmuje może ktoś poradzi coś innego o małych gabarytach a bardzo ciężkie. Za wszystkie uwagi serdeczne dzięki i pozdro dla wszystkich :wesoly:

Gość DAROMV6

Jakieś duże kowadło, z 2metry bieżące szyny, płaty blachy o grubości kilku cm

lub coś w tym stylu.

Tyle że każde coraz większe obciążenie ma również wpływ choćby na zużycie paliwa.

przepraszam że wtrącę ale mam takie pytanko chodzi mi o sprężyny a konkretniej jeżdżę do pracy w 4-5 osób i moja asterka (HB silnik X14xe 96r.) jest trochę za miękka (niekiedy dobija) i przy szybszej jeździe wykłada się trochę w zakrętach więc pomyślałem że wymienię sobie sprężyny najpierw z tyłu i zobaczę jaki efekt a potem ewentualnie z przodu. I mam tu do was pytanie jakie sprężyny wybrać jakiej firmy bo myślałem nad utwardzanymi co możecie mi poradzić i w grę nie wchodzą sprężyny sportowe bo nie chce robić tz. taczki z auta i nie mogą być krótsze . I jak te sprężyny utwardzane wpłyną na jazdę jak będę sam jeździć. proszę za pomoc jeszcze zauważyłem jak np. wsadzałem do bagażnika 2 worki po 25kg auto siadło trochę za bardzo więc muszę sie przymierzyć do ich zmiany . Z góry dziękuje.

Gość Maciej-123

DAROMV6 ??? ale mi chodziło o coś małego i ciężkiego żeby za dużo miejsca nie zajmowało a spalanie się nie martwię bo Asia pali 8l gazu na 100km :wink:

A co do grooby to ja bym spróbował na twoim miejscu na początek tego http://www.allegro.pl/item1026687639_gumy_usztywniajace_najwiekszy_wybor_najtaniej.html a dopiero potem myślał o wymianie sprężyn

Gość DAROMV6