Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DAROMV6

DAROMV6 ??? ale mi chodziło o coś małego i ciężkiego żeby za dużo miejsca nie zajmowało

może masz dojście do ołowiu ???

plasterek blachy tak z 3-5cm grubości załatwi sprawę,

bagażnika nie pomniejszy

a będziesz czuł jakbyś z dwie pokrywy studzienek miał na pace :wink:

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Witam.

Mam pytanie. W Astrze F była wstawiana reperaturka z tyłu nad kołem. Teraz jak łatwo się domyśleć koło się obciera. Wcześniej problem nie występował. Czy można w Astrze F zastosować gumy utwardzające wkładane w sprężyny? Pytam ponieważ sprężyny patrząc z boku nie są proste a mają kształt beczułki.

Może za szerokie kapcie ubrałeś

Gumy to lipa, lepiej byłoby wstawić mocniejsze sprężyny jeśli tył siada za mocno

Tak kapcie są większe a ET mniejsze. 195x50 R15. Jednak przed wstawieniem reperaturki było ok. To nie moje auto natomiast wiem że dobijanie jest niewielkie i żadkie tylko z jednej strony. Pytałem o gumy w sklepie ale gość powiedział mi że do takich "beczułkowatych" sprężyn nie można ich założyć. Gumy mają jeszcze jedną przewagę nad nowymi sprężynami - kosztują grosze.

Jeżeli chcemy troch podnieść auto bez wymiany sprężyn to można zastosować podkładki pod sprężyny (stalowe czy aluminiowe) natomiast nie wkładajmy żadnych gumowych wynalazków między zwoje sprężyn. ;-)

Gość grzesiek815

Chce sie podłączyc pod temat, bo nie mogę odkręcić śruby trzymającej amortyzator.

Przy wahaczu idzie pięknie do połowy i koniec, nawet ramie metrowe nie pomaga (ani nie drgnie). Czy od wewnątrz jest jakas nakrętka czy zabezpieczenie?

Palcem wyczuwam że śruba ma rowek

Prosze o porade

Używaj znaków inter. i dziel zdania, bo wychodzi zamieszanie z poplątaniem/ten post i tytuł poprawiłem/DAROMV6

Od wewnątrz jest tylko nakrętka

dobrze popsikaj, wkręć i próbuj ponownie

Tak, śruba na końcowym odcinku ma mały rowek