Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam aktualnie Opla Astre 1,7DTI 2002r. Kupiłem ją za groszę ;):) Koleś ją sprzedał ponieważ przestraszył się ceny modułu pompy wtryskowej. (3000zł ja załatwiłem za 500zł) Wszystko wstawiłem i śmiga :beer::(

Jak przekaraczma 130kmh to zapala się żółta kontrolka :beer:

Co to oznacza i co muszę zrobić:beer:

Dołączona grafika

Temat przesunąłem do innego działu, zmieniłem tytuł/zbyszek670

https://forum.opel24.com/topic/30134-jak-przekaraczma-130kmh-to-zapala-si%C4%99-%C5%BC%C3%B3%C5%82ta-kontrolka/

Gość zbyszek670

Astre 1,7DTI 2002r

To do profilu proszę wpisać.

Jak przekaraczma 130kmh to zapala się żółta kontrolka

Podłącz pod kompa i sczytaj błąd.Ta kontrolka oznacza ze silnik przechodzi w tryb awaryjny.Pzdr.

wciśnij gaz i hamulec, przekręć kluczyk na || licz mrugnięcia lampki pomiędzy przerwami to zaoszczędzisz na diagnostyce.

hm... no z czytujesz, są mrugnięcia (liczysz i to jest pierwsza cyfra), później krótka przerwa i znowu mruga (liczysz - a to druga cyfra) itd.

Zliczone mrugnięcia dają Ci kod.

Ostatnio miałem tak samo że przy 130km zapalała się kontrolka, i miałem odłączony taki wężyk gumowy z przodu silnika.

Nie jestem w stanie CI tego profesjonalnie wytłumaczyć bo nie umiem.

Ale zawsze możesz zerknąć czy nie ma jakiegoś gumowego przewodu luzem.

ceny modułu pompy wtryskowej. (3000zł ja załatwiłem za 500zł) Wszystko wstawiłem i śmiga

Skoro tu piszesz to chyba jednak nie wszystko śmiga co? :)

hm... no z czytujesz, są mrugnięcia (liczysz i to jest pierwsza cyfra), później krótka przerwa i znowu mruga (liczysz - a to druga cyfra) itd.

Zliczone mrugnięcia dają Ci kod.

Ostatnio miałem tak samo że przy 130km zapalała się kontrolka, i miałem odłączony taki wężyk gumowy z przodu silnika.

Nie jestem w stanie CI tego profesjonalnie wytłumaczyć bo nie umiem.

Ale zawsze możesz zerknąć czy nie ma jakiegoś gumowego przewodu luzem.

Kolego jak byś mógł to weź zrób zdjęcie tego wężyka i w jakim znajduje sie miejscu. Jak go trzymam na postoju na obrotach to się nie zapala. ale jak podczas jazdy na 4 biegu i mam 120kmh i 40tys. obrotów to wtedy się zapala. A podczas odpalania musi sie ona świecić?

A czasem to nie jest wina koła dwumasowego?

Gość huri_khan

Dopóki nie poznamy błędów to dyskusja nie ma sensu. Chyba że ktoś ma szklaną kulę.

P.S. Carll, chyba jednak sprzedający wiedział co robi. Ile dałeś za ten samochód ?