Skocz do zawartości

Astra F, brak wskazania prędkości, kontrolka sterowania.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dizel1982

A więc już wszystko wiem. Linka jest jednak uszkodzona, muszę kupić drugą jutro. Błędy zczytane, wyskoczyły dwa:

35 - Zawór regulacji prędkości obrotowej biegu jałowego lub jego obwód

24 - Czujnik prędkości pojazdu lub jego obwód

Gość dizel1982

A czy ten błąd 24 może być związany z tym że jest urwana linka? Druga sprawa, jak tą linkę się kupuje bo nie wiem o co mam poprosić? Musze kupić komplet tzn linkę wraz z tym kołem zembatym co do skrzyni wchodzi bo kawałek linki tam się w tym okręcił i za chiny nie dzło tego wyjąć. Próbowałem to rozwiercić ale uszkodziłem trochę wnętrze tego plastiku i teraz linka będzie sie w tym kręcić.

Gość andrzej_m55

To rozwaliłeś wszystko

Bo linkę wykręca się bez tego czujnika

Linkę kupuje się z pancerzem a ten czujnik z co wchodzi do skrzyni to jest osobno

Gość dizel1982

Witam ponownie.

Słuchajcie, jest problem z którym nie mogę sobie poradzić. Podczas jazdy linka która wymieniłem zaczyna tak dziwnie grzechotać. Im większa prędkość tym ten dziwny odgłos jest większy. To jest taki specyficzny dźwięk. Nie potrafię go wyeliminować. Oczywiście zlokalizowany jest on przy prędkościomierzu. Może coś z linką jest nie tak? Oryginalna linka była zamocowana w tym pancerzy na stałe natomiast tą można wyciągnąć. Z jednej strony jest tylko na tej lince taki biały ogranicznik zapobiegający przelatywaniu linki na przewylot. Czy ktoś z Was może poradzić jak rozwiązać ten problem. Dźwięk jest dosyć irytujący jak sie jedzie.

Gość andrzej_m55

dizel1982, Jeśli do tego wskazówka licznika skacze to znaczy że linka jest za długa

Minimalnie zeszlifuj szlifierką kątową

Gość dudpis

No i grzechotanie to też z tego, że linka nie org.

A mi tak podskakiwała i w końcu opadła bo stara się ukręciła w zegarach i jakiś kawałek starej się wkręcił.

Gość dizel1982

Nie nie, wskazówki chodzą płynnie. Właśnie kolego dudpis dobrze to powiedziałeś, to jest takie grzechotanie. Im szybciej się jedzie tym bardziej grzechocze.